У Галерији „Круг“ у петак, 14. септембра свечано отворена изложба радова Весне Максић и Зорана Стојановића Пепеа.  Као дугогодишњи чланови Удружења ликовних уметника Петровац, аутори су први пут самостално изложили радове пред петровачком публиком. Изложбу су поред аутора отворили академски сликар Драган Милосављевић, секрета УЛУП-а и историчар уметности Милица Илић, кустос петровачког музеја и члан УЛУП-а. Изложба је реализована у сарадњи са Завичајним музејом, уз подршку локалне самоуправе Петровац на Млави.

Изложбу чине скулптуре и рељефи Зорана Стојановића и слике у пастелу и уникатни-уметнички накит Весне Максић. Ова два аутора која се изражавају у потпуно 2 различита ликовна медија, направили су добар склоп својих радова, који се, како је наглашено на отварању, својим разликама допуњују и заједничким представљањем емитују публици нов уметнички доживљај од оног до сада, за петровачку публику препознатљиво од Зорана и Весне.

Весна Максић (1963) живи и ради у Петровцу на Малви. Сликарством се бави више од 30 година. Учествовала је на преко 60 колективних изложби и више од 10 међународних колонија. Члан је Удружења Милена Павловић Барили у Пожаревцу и Удружења ликовних уметника у Петровцу. Поред сликарства бави се дизајном и израдом уникатног уметничког накита од природних материјала.

Зоран Стојановћ Пепе (1971) живи и ради у Петровцу на Млави. Више од 20 година као уметник аматер бави се скулптуралним радом. Изражава се у различитим материјалима (гвожђе, дрво, гипс, сипорек, кермаика, глина). Члан је Удружења ликовних уметника Петровац. Учесник је више од 20 колективних и 2 самосталне изложбе.

Изложба је отворена у Галерији „КРУГ“ у Петровцу на Млави до почетка октобра 2018. године.