У уторак, 7. марта 2017. године у 19 часова у Галерији “Круг” у Петровцу на Млави свечано је отворена самостална изложба слика нашег дугогодишњег и надасве плодотворног члана Удружења ликовних уметника Петровац, сликара Владислава Макиша.

У пријатељској атмосфери препуне Галерије “Круг”, уз присуство припадника “седме силе”, чланова УЛУП-а, представника медија, јавних установа и градске самоуправе, поздравну реч у име домаћина, Галерије “Круг” и Удружења ликовних уметника Петровац, дао је секретар УЛУП-а, дипломирани сликар, Драган Милосављевић, који је говорио о уметниковом лику и делу. Реч је потом узео сам аутор, који је поздравио све госте изложбе, а потом, у себи својствен, шаљив начин, говорио о својим сликарским почецима пре више од 40 година.

За свечани тон изложбе побринуо се Народни ансамбл “Сербиа”, са вокалном солисткињом Маријом Јовић, који је одсвирао изворну народну песму “Калеш, бре, Анђо”. Свечаност отварања протекла је у присећању на прошле догађаје и многобројне изложбе из дугогодишњег трајања УЛУП-а.