У оквиру регионалног пројекта “Укуси Региона – Промовисање пољопривредно-прехрамбених производа са додатом вредношћу за унапређење економских капацитета породичних газдинстава” који реализује Регионална развојна агенција “Браничево-Подунавље” у сарадњи са партнерима и сарадницима из Региона, а уз подршку Програма развоја Уједињених нација (УНДП), Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Руске федерације, током марта и априла месеца биће организован Програм обука за произвођаче пољопривредно-прехрамбених производа са додатом вредношћу у Региону Браничево-Подунавље.

Циљ овог Програма обука је да пружи стручна, практична знања и информације из различитих области везаних за унапређење постојећих или иновирање пољопривредно-прехрамбених производа из Региона, за постизање веће конкурентности и боље тржишне позиционираности. Део обука биће такође посвећен темама из области сеоског туризма и предузетништва.

Обуке су намењене власницима пољопривредних газдинстава, предузетницима, задругама и члановима удружења произвођача, као и агро-бизнисима из Региона који се већ баве производњом пољопривредно-прехрамбених производа са додатом вредношћу, као и онима који имају вољу и жељу да започну са властитом производњом.

Друга планирана обука на тему Унапређење пољопривредно-прехрамбених производа из сектора прераде млека – производња аутохтоних врста сирева, одржаће се 28. марта (четвртак) у Петровцу на Млави у просторијама Комплекса Јенић у Ждрелу, са почетком у 10.00 часова. Више информација о темама Радионице достављамо у документу у прилогу.

Овим путем позивамо Вас да се пријавите за учешће у поменутој Радионици најкасније 1 дан пре одржавања обуке, на следеће контакте: ivana.antonijevic@rra-bp.rs , 012/510 824, 060/5 100 500.

Agendu_radionice mozete pogledati OVDE