У уторак 13. марта 2018. године у Народној библиотеци „Ђура Јакшић“ у Петровцу на Млави одржана је промоција романа „Српско срце Јоханово“, аутора Веселина Џелетовића. Основа за писање романа била је истоимена поема, која је испевана 2006. године, по истинитом догађају. „Роман је сведок једне сурове и потресне истине, која се десила у блиској прошлости на нашим просторима, на Косову и Метохији. Не смемо бити равнодушни иако се о овој теми не говори много у јавности“ – истакла је директорка библиотеке Јадранка Грбиновић.

Роман „Српско срце Јоханово“ доживео је тринаесто издање и преведен је на неколико страних језика. Три издања на руском језику, у тиражу од по 10.000 примерака, објавила је издавачка кућа „Флавијан прес“, а познати руски протојереј Александар Торик прилагодио је роман руском читаоцу. Потресна прича о Немцу, који је добио срце Србина, изазвала је огромно интересовање.

Аутор романа „Српско срце Јоханово“, Веселин Џелетовић, рођен је 1962. године, на по луле дувана од небеске Србије. Сањоходи између илузија и бди над Косметом. Члан је Удружења књижевника Србије и ИФЈ (Међународне федерације новинара). Председник је Удружења песника „Поета“. Научни је сарадник Српске краљевске академије научника и уметника. За роман „Српско срце Јоханово“ добио је специјално признање Академије „Иво Андрић“.

Поред аутора романа, гост вечери био је и представник Издавачке куће и Удружења песника „Поета“, Слободан Росић, који је говорио између осталог, о будућој сарадњи аутора са холивудским режисерима и снимању филма на ову тему.

Својим анђеоским гласовима, песмама „Не плач’ мати Марија“ и „Сузе Косова“, вече су улепшале Софија, Љубица и Јелисавета, ученице Музичке школе у Пожаревцу.

„ … Од стида мало да погну главу, злочинце казне – добро их знају, жртвама српским да одају славу, имена њихова вечно да трају…“ – (поема  ,,Српско срце Јоханово“ Веселин Џелетовић)