У петак 6. августа, у петровачкој библиотеци је одржана промоција двеју књига. Реч је о „Небеској магији Влаха“ нашег завичајног аутора Виће Митровића и „ Елитној проститутки“, ауторке Јасмине Ане. То је била и прва промоција након дуже паузе изазване епидемијом.

У роману „ Небеска магија Влаха“, Вића Митровић је у истим оквирима у којима се креће у претходном делу „ Русалка – жена која пада“. Он испитује моћи магијског у жељи да се досегне онострано. Он приповеда о стварности коју не можемо сви да видимо, говори о примени влашке магије како на личном, тако и на општем плану. Све ово, резултат је дугогодишњих ауторових истраживања и интересовања за влашку магију присутну у хомољском крају.

Књига Јасмине Ане бави се другачијим светом. То је свет „ шоу – бизниса“, свет гламура и сјаја који открива и своје друго лице. Цена која се плаћа не би ли се „додирнуле звезде“ је исувише висока. Она води и кроз тамне ходнике где се могу срести разноразни људи који се баве сумњивим пословима и из чијих је канџи после,  тешко, ишчупати се. Жеља за моћи, сјајем и богатством  унижава људско тело које постаје роба а циљ не оправдава сртедство јер је потонуће све дубље и дубље. Са овог пута је тешко али не и немогуће вратити се…

Вића и Јасмина су у овој вечери створили магију која је присутне и очарала, и на моменте зачарала. Пружила нам је ретке и драгоцене тренутке чаролије која нам  свима потребна како бисмо, њоме заведени, могли кроз живот даље…
Осим бројне публике, значајних људи из политичког и друштвеног живота наше општине, промоцији је присуствовао и Душко Нединић, председник општине са сарадницима.

Вече је својим дивним излагањем и песмом улепшала учитељица Славица Колеровић, програм је водио Марко Миливојевић, библиотекар, а одломке из књига су читале Виолета Миливојевић  и Сања Стојановић.