Данас је у кабинету председника општине уприличен пријем за Радишу Милојковића, освајача златне и бронзане медаље на Европском првенству у спортском обарању руке. Поред председника општине, пријему су присуствовали и шеф кабинета председника општине – Христина Ђорђевић, генерални секретар спортског савеза – Дејан Милошевић и директор Дирекције за омладину и спорт – Немања Станојевић.

Репрезентација Србије у спортском обарању руке, недавно је учествовала на Европском првенству које је било одржано у Букурешту у Румунији. Од 2015. године, откада наши репрезентативци учествују на европским првенствима у спортском обарању руке, ово је први пут да су донели одличја и то укупно 8 медаља – у свим категоријама. Релативно млада репрезентација у овом спорту, била је право изненађење за Европску федерацију и такмичаре, како нам је Рале рекао.

“Са великим поносом и задовољством, данас смо организовали пријем за Радишу Милојковића који је нашој општини и Србији донео два одличја. Рале је био најбољи, односно освојио је златну медаљу у категорији десна рука гранд мастер до 100к и бронзану медаљу у категорији лева рука гранд мастер у категорији до 100кг. По повратку у Србију, репрезентацији је организован и пријем у Спортском савезу Србије, а ми смо данас овде да у име општине Петровац на Млави честитамо Ралету и слободно могу рећи да се похвалимо свим нашим суграђанима каквог успешног спортисту имамо” рекла је овом приликом Христина Ђорђевић, шеф кабинета председника општине.

Радиша је овом приликом рекао да је доношење злата општини и Србији, слушање наше химне са златом на грудима, тренутак који је целог живота сањао и за који је напорно тренирао. Такође је похвалио и чланове свог клуба “Вукови” на успешним резултатима на такмичењима широм земље.

Председник општине честитао је Радиши и захвалио на промоцији наше општине, пожелео  много успеха у даљем такмичењу и обећао наставак подршке општине у промоцији и унапређењу овог спорта.