Влада Србије, ЕИБ и Мисија Програма УН за развој (УНДП) покренули су програм „Партнерство за програм локалног развоја“, чија је укупна вредност 30 милиона евра, а циљ је подизање инфраструктурног капацитета јединица локалних самоуправа, стандарда и квалитета живота грађана, као и подршке локалном економском развоју.

Највећу подршку овог Програма добити општине из треће и четврте групе развијености, посебно оне које су се суочавале са мигрантском кризом, то јест поплавама или неким природним катастрофама. У оквиру овог пројекта финансираће се и пројекат ревитализације фасаде на објекту зграде Општине чија је вредност око 36 милиона динара. Пројекат ће обухватити реконструкцију фасаде као и комплетну замену столарије на поменутом објекту.

Званичну делегацију чинили су високи представници УНДП-а (Програма Уједињених Нација за развој), Аги Верес заменик регионалног директора за Европу и централну Азију,  Френсин Пикап стални представник УНДП-а, Јулијана Шчербинина, експерт државног програма УНДП-а, Милован Филимоновић тим лидер програма “Добра управа” при УНДП-у као и представници Министарства државне управе и локалне самоуправе, ресорни министар Бранко Ружић и Зоран Касаловић државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе.

Испред локалне самоправе, цењене госте дочекао је председник општине Петровац на Млави, Душко Нединић са својим сарадницима. Реализација пројекта санације и ревитализације фасаде на згради Општине планирана је почетком наредне године.