Од четвртка 14.01.2021. пешачки мост у градском парку биће затворен за пешаке и бициклисте због реконструкције. Јавност је већ упозната да се реконструкција одвија у оквиру пројекта „Изградња путне инфраструктуре ка зимском центру Бељаница, манастиру Манасија и бањи Ждрело на територији општине Петровац на Млави“. Пројекат финансира Министарство привреде уз учешће наше општине.

“Ово је врло важан пројeкат, који за циљ има побољшање туристичке инфраструктуре, како наше општине, тако и општине Деспотовац. Грађанима ове две општине у многоме олакшава комуникацију и представља најкраћи излаз на аутопут у том делу општине.
Свакако важан део целокупне туристичке понуде представља и сам Петровац на Млави, тако да ће реконструкцијом бити повећана, не само безбедност, услед дотрајалости постојећег моста, већ ће и естетске карактеристике нашег града бити на тај начин унапређене. Мост ће бити проширен, укупна ширина плоче биће 4.3 метара, тако да ће реконструкција допринети несметаном пролазу бициклиста и пешака. Рок за завршетак радова је 75 календарских дана, те овом приликом молимо грађане за стрпљење и разумевање“ изјавила је шеф кабинета председника општине Христина Ђорђевић.