У малој сали Kултурно – просветног центра “Петровац на Млави” одржана је конференција за медије на којој је в.д. директора ове установе, Милица Илић, изнела план и програм активности за јесен који је у складу са епидемиолошком ситуацијом и мерама за спречавање ширења корона вируса.

„Kултурно-просветни центар Петровац на Млави у складу са датим мерама Владе Републике Србије и Kризног штаба као и наше локалне самоуправе прилагодио је свој рад као и сви културни центри позоришта и биоскопи широм Србије. Ми се радујемо тиме што су поново отворена врата за посетиоце биоскопа и позоришта а и у обавези смо да појаснимо које се то мере морају поштовати. Скуп људи до 500 особа односи се искључиво на установе културе, било да су у питању отворене или затворене сцене и биоскопски простори са одређеном дистанцом између посетилаца и са одређеном дистанцом између извођача који свакако пре представе потписују изјаве да немају никакве симптоме на ЦОВИД 19“.

Kултурно-просветни центар ће свој програма прилагодити тако што ће после 15.септембра поново почети са радом биоскоп који ће  моћи да прими до 60 посетилаца иако је сала од 175 места. Свако од посетилаца ће у цену улазнице добити маску коју ће морати да носи за време пројекције. Представе у позоришту ће се играти од 14.септембра, тачније 14. септембра , 18.септембра гостоваће две представе из Београда које испуњавају услове за одигравање а то је да се на сцени држи дистанца и да се ради о монодрами или представи са највише три глумца. Ове две представе ће бити изведене на летњој сцени KПЦ-а уз поштовање свих мера а посетиоци ће такође уз симболичну цену улазнице добити и маску.

В.Д директора Милица Илић говорила је и о томе када ћемо опет видети петровачке глумце на даскама које живот значе:
„Рад Петровачког позоришта „Драгољуб Милосављевић Гула“ мораће још неко време да сачека на реализацију своји и нових представа и играња старих, јер ми као ансамбл не можемо да испунимо услове у смислу да је наша игра сувише контактна, сцена нам је сувише мала, на нашим представама има доста актера и ми не можемо да их прережирамо. У договору са свим глумцима из нашег ансамбла донели смо једну врло одговорну одлуку да због аматерских представа не требамо да нарушавамо здравље ни глумаца аматера, ни запослених у центру а понајмање наше публике“.