• Молимо унесите Ваше тачне податке у назначена поља и садржај поруке искључиво пословне природе.
 • Све контакт податке које захтевамо да нам доставите користиће се само и једино у сврху пословне комуникације са Вама.
 • Ваши подаци, сем имена, се неће нигде објављивати или давати трећим лицима. Надамо се успешном успостављању пословног контакта.
 • Уколико желите да Ваше питање остане анонимно и не буде нигде објављивано, обележите поље „желим да моје питање остане анонимно и не буде објављено

  Желим да моје питање остане анонимно и не буде објављено

  ________________________________________________________________________________________________________________

  ОД  1. ЈАНУАРА 2017. ГОДИНЕ ПОСТАВЉЕНА ПИТАЊА И ОДГОВОРЕ МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ У ЕМИСИЈИ „ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА“ КОЈА СЕ ЕМИТУЈЕ НА РТВ“ МЛАВА“ КАО И НА YOU TUBE КАНАЛУ ПОМЕНУТЕ ТЕЛЕВИЗИЈЕ НА КОЈОЈ СУ ПОСТАВЉЕНЕ КОМПЛЕТНЕ ДОСАД ЕМИТОВАНЕ ЕМИСИЈЕ.


  ОДГОВОРИ НА ПОСТАВЉЕНА ПИТАЊА:


  10.10.2016. године; 10:26 часова
  Поштовани,
  Хтела бих да легализујем кућу коју имам у Петровцу на Млави. Молим Вас, каква је процедура?
  Јасмина Лукић

  Поштована Јасмина,

  Ако сте подносили захтев за озакоњење (легализацију) објекта у претходном периоду потребно Вам је:

  • извештај о затеченом стању (пројектант)
  • копија плана и поседовни лист (Служба за катастар непокретности)

  уколико објекат није уцртан у катастар непокретности потребан је:

  • елаборат геодетских радова (геометар)

  уколико има сувласника на парцели потребно је:

  • сагласност сувласника парцеле

  Уколико нисте подносили захтев до сада потребно Вам је све претходно горе наведено и:

  • захтев за озакоњење објекта (предаје се уз комплетну документацију у писарници општине управе, канцеларија број 5)
  • решење грађевинског инспектора (општинска управа, канцеларија број 7, Драган Михајловић)

  Препоручили би Вам да пре подношења захтева дођете до урбанистичке службе како би заједно проверили сва документа.

  Општинска управа Петровац на Млави

  Српских владара бр 165, Петровац на Млави, Србија
  Телефон (централа): +381 12 332 722
  Фах: +381 12 331 283

  • Служба за катастар непокретности: 012/ 320-175 и 012/ 331-257
  • Грађевински инспектор Драган Михајловић: 012/ 332-722 (централа), локал 249

  Надамо се да смо Вам пружили довољно информација у вези Вашег питања, уколико буде још неких недоумица будите слободни да питате за било какво објашњење.

  Срдачан поздрав,

  Председник општине Петровац на Млави

  Душко Нединић


  11.10.2016. године; 10:44 часова
  Када ће бити више радних места за младе у Петровцу? Ево имам бар 10 пријатеља који су завршили неку средњу школу па немају нигде посла, исто то мислим и за мене, где год смо питали рекли су нам „позваћемо Вас“ и никад нас нису ни позвали. Мислим да је главни проблем Србије па тако и Петровца незапосленост.
  Поздрав!
  Душан Димитријевић

  Поштовани Душане,

  Ваше питање је питање које постављају многи наши грађани. Још током изборне кампање најављивао сам, да ћу се са тим акутним проблемом нашег друштва уз помоћ својих сарадника најозбиљније позабавити. Наследили смо тешку економску и имовинску ситуацију унутар наше општине. Наиме, да би један инвеститор дошао, први неопходан услов који морамо да задовољимо је да обезбедимо парцелу са неопходном пратећом инфраструктуром. Нажалост, неко није размишљао о будућности општине и потенцијалним инвеститорима, те с’тога данас немамо ниједну парцелу погодну за инвестицију. Чим будемо консолидовали буџет, општина ће ући у процес куповине неопходног земљишта како би смо решили неопходни предуслов за инвестирање. Један од приоритета новог руководства су нова радна места, тако да ћемо у том смеру и убрзано радити.

  С’поштовањем

  председник општине Петровац на Млави

  Душко Нединић


  11.10.2016. године; 12:11 часова
  Поштовани,
  потребна ми је једна информација и надам се да ћу моћи да је добијем овим путем. Наиме, пошто се прича тј чуо сам да улицу Бате Булића (пешачка зона) затварају за саобраћај, додуше неки причају да је сада отварају за саобраћај, волео би да добијем тачну информацију како ће да улица изгледа, чисто да знам шта ћу видети са терасе стана.
  Друго питање је, да ли ће се нешто радити са паркингом иза зграде у улици Бате Булића (зграда код банке Интезе)? Комшије су ме обавестиле да ће се ту срушити све гараже које ту постоје, лимене и зидане па ми је потребна информација јер и ја поседујем ту лимену гаражу.
  Срдачан поздрав, надам се брзом одговору.
  Дејан Новаковић

  Поштовани Дејане,

  Реконструкцијом улице Бата Булића она се затвара за саобраћај, осим у делу од центра града до улаза на паркинг иза зграде у Бате Булића 9а (тзв војна зграда) и то у две једносмерне траке. Саобраћај на том малом делу биће регулисан електронским стубићима који су издижу из асфалтираног пута а корисници даљинског управљача за стубиће биће станари поменуте зграде. Што се тиче Вашег питања у вези будућег изгледа саме улице, ми смо на више места објавили у виду исцртаних фотографија на званичним интернет странама општине Петровац на Млави (на пример ОВДЕ).

  У вези Вашег другог питања што се тиче гаража станара и самог паркинга иза зграде у којој се налази банка Интеза, тачно је да су надлежне службе изашле на терен и да је сагледано тренутно стање на терену, али ниједно решење у вези тога није донето, већ се ради на изналажењу најбољег могућег решења за саме станаре и грађанство колико год је то могуће у оквиру законских норми, тако да ниједан грађанин неће ни на који начин бити угрожен у овим оквирима.

  С’поштовањем,

  председник општине Петровац на Млави

  Душко Нединић


  17.10.2016. године; 17:10 часова
  Поштовани,
  свесна свих околности, систематских уништвавања града и целе општине, зарад стицања личних користи од стране претходне власти, желим Вам се обратити у нади да сте заиста за корените промене.
  У нашу општину се ретке враћају високообразоване особе, осим ако их већ не чека неки посао. Ја сам се вратила и са мужем и бебом живим у Буровцу, село које нажалостнезадрживо пропада… По занимању сам дипломирани историчар. Посла у струци за мене нема,… али ја бих била спремна да дам свој максимум у целокупном друштвеном сектору. Петровац има завичајни музеј, у коме сам желела да одрадим пре 2 године стручну праксу, на терет Националне службе, која би ме као особу са инвалидитетом плаћала (имам оштећен слух, носим слушни апарат), али тадашња директорка ми није изашла у сусрет и поднела апликацију НСЗ, јер је тврдила да за мене нема слободног рачунара на коме би радила. Мада су ме у филијали НСЗ уверавали да би ми пракса била одобрена, јер би била једини кандидат са 7 степеном образовања. У природњачком центру у Свилајнцу раде људи различитих професија, дају свој максимум и све феноменално функционише… То би и за нашу општину требао да буде пример да тежимо да пружимо максимум и привучемо школарце из целе Србије да посете Музеј и Етно село Бистрица. Имала бих још много различитих идеја, како искористити то што се налазимо на „Капији Хомоља“.
  Да ли постоји шанса да се отвори неко радно место, где би један историчар могао да пружи свој максимум?
  Унапред хвала на одговору.
  Све најбоље,
  Сузана Милошевић Ракић

  Поштована Сузана,

              Приметно сте огорчени на претходну локалну власт и како наводите, да после систематског уништавања града и целе општине зарад стицања личних користи, желите корените промене. Како би отпочели било какве промене, морали смо да почнемо да се бавимо са примарним проблемом од круцијалног значаја за општину Петровац на Млави – консолидацијом буџета, који смо наследили у изусетно тешком и лошем стању, са огромним минусима и приспелим обавезама. Да би постојала могућност отварања нових радних места и позитивног развојног окружења потребно је да, кроз прекопотребне мере штедње, поставимо буџет на стабилне ноге, а затим да много радимо на новим инвестицијама и пројектима у општини Петровац на Млави. Инвестиције су значајна ставка како за развој, тако и у погледу могућности отварања нових радних места у свим сферама пословања. Проблем је такође, и да имамо стабилан буџет и довољна средства за нове инвестиције и улагања, ми не би били у могућности нити да привучемо неку озбиљнију инвестицију, нити да ми урадимо неки озбиљнији пројекат из разлога распродатог земљишта и парцели који су били у власништву општине Петровац на Млави од стране претходних власти. Поред тога, деценијама нису рађена никаква планска и стратешка документа која су неопходна за овакве пројекте. Инвестирање са собом повлачи и отварање нових радних места и то је наш правац којем тежимо и разлог да се ухватимо у коштац са решавањем проблема наслеђених од претходне власти. Нова запошљавања која иду на терет буџета општине Петровац на Млави су тренутно потпуно неприхватљива, а и немамо потребу за тим с’тим да општинска јавна предузећа и јавне установе имају увелико испуњену квоту по систематизацији.

              Слажем се са Вама да имамо одлив младих и школованих људи из општине и могу Вам потврдити да је поред инвестиција у привреду, један од примарних циљева општине сада и положај младих и образованих особа. Али, из свега претходно наведеног, неопходно је створити, како такву развојну климу, тако и неопходна средства за такве стратешке планове.

              Поменули сте Завичајни музеј Петровац на Млави и случај од пре 2 године у вези Ваше стручне праксе. Напоменули сте и да Вам бивша директорка није изашла у сусрет у вези стручне праксе иако су Вас из Националне службе за запошљавање уверавали да ће Вам пракса бити одобрена, јер сте, како Ви наводите, једини кандидат са VII степеном образовања. Те наводе из Националне службе за запошљавање не можемо да потврдимо, јер да би било какву информацију из Националне службе за запошљавање добили, свако мора ићи званичним путем уз писмени захтев, и Ви и ми. Да би било потребе за кандидатима за стручну праксу, у вашем случају, музеј би треба да има и историјску збирку а самим тим и запошљеног историчара, кога музеј нема. Без ментора је немогуће одрадити стручну праксу и музеј никада није имао одвојен