• Молимо унесите Ваше тачне податке у назначена поља и садржај поруке искључиво пословне природе.
 • Све контакт податке које захтевамо да нам доставите користиће се само и једино у сврху пословне комуникације са Вама.
 • Ваши подаци, сем имена, се неће нигде објављивати или давати трећим лицима. Надамо се успешном успостављању пословног контакта.
 • Уколико желите да Ваше питање остане анонимно и не буде нигде објављивано, обележите поље „желим да моје питање остане анонимно и не буде објављено

Желим да моје питање остане анонимно и не буде објављено

________________________________________________________________________________________________________________

ОД  1. ЈАНУАРА 2017. ГОДИНЕ ПОСТАВЉЕНА ПИТАЊА И ОДГОВОРЕ МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ У ЕМИСИЈИ „ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА“ КОЈА СЕ ЕМИТУЈЕ НА РТВ“ МЛАВА“ КАО И НА YOU TUBE КАНАЛУ ПОМЕНУТЕ ТЕЛЕВИЗИЈЕ НА КОЈОЈ СУ ПОСТАВЉЕНЕ КОМПЛЕТНЕ ДОСАД ЕМИТОВАНЕ ЕМИСИЈЕ.


ОДГОВОРИ НА ПОСТАВЉЕНА ПИТАЊА:


10.10.2016. године; 10:26 часова
Поштовани,
Хтела бих да легализујем кућу коју имам у Петровцу на Млави. Молим Вас, каква је процедура?
Јасмина Лукић

Поштована Јасмина,

Ако сте подносили захтев за озакоњење (легализацију) објекта у претходном периоду потребно Вам је:

 • извештај о затеченом стању (пројектант)
 • копија плана и поседовни лист (Служба за катастар непокретности)

уколико објекат није уцртан у катастар непокретности потребан је:

 • елаборат геодетских радова (геометар)

уколико има сувласника на парцели потребно је:

 • сагласност сувласника парцеле

Уколико нисте подносили захтев до сада потребно Вам је све претходно горе наведено и:

 • захтев за озакоњење објекта (предаје се уз комплетну документацију у писарници општине управе, канцеларија број 5)
 • решење грађевинског инспектора (општинска управа, канцеларија број 7, Драган Михајловић)

Препоручили би Вам да пре подношења захтева дођете до урбанистичке службе како би заједно проверили сва документа.

Општинска управа Петровац на Млави

Српских владара бр 165, Петровац на Млави, Србија
Телефон (централа): +381 12 332 722
Фах: +381 12 331 283

 • Служба за катастар непокретности: 012/ 320-175 и 012/ 331-257
 • Грађевински инспектор Драган Михајловић: 012/ 332-722 (централа), локал 249

Надамо се да смо Вам пружили довољно информација у вези Вашег питања, уколико буде још неких недоумица будите слободни да питате за било какво објашњење.

Срдачан поздрав,

Председник општине Петровац на Млави

Душко Нединић


11.10.2016. године; 10:44 часова
Када ће бити више радних места за младе у Петровцу? Ево имам бар 10 пријатеља који су завршили неку средњу школу па немају нигде посла, исто то мислим и за мене, где год смо питали рекли су нам „позваћемо Вас“ и никад нас нису ни позвали. Мислим да је главни проблем Србије па тако и Петровца незапосленост.
Поздрав!
Душан Димитријевић

Поштовани Душане,

Ваше питање је питање које постављају многи наши грађани. Још током изборне кампање најављивао сам, да ћу се са тим акутним проблемом нашег друштва уз помоћ својих сарадника најозбиљније позабавити. Наследили смо тешку економску и имовинску ситуацију унутар наше општине. Наиме, да би један инвеститор дошао, први неопходан услов који морамо да задовољимо је да обезбедимо парцелу са неопходном пратећом инфраструктуром. Нажалост, неко није размишљао о будућности општине и потенцијалним инвеститорима, те с’тога данас немамо ниједну парцелу погодну за инвестицију. Чим будемо консолидовали буџет, општина ће ући у процес куповине неопходног земљишта како би смо решили неопходни предуслов за инвестирање. Један од приоритета новог руководства су нова радна места, тако да ћемо у том смеру и убрзано радити.

С’поштовањем

председник општине Петровац на Млави

Душко Нединић


11.10.2016. године; 12:11 часова
Поштовани,
потребна ми је једна информација и надам се да ћу моћи да је добијем овим путем. Наиме, пошто се прича тј чуо сам да улицу Бате Булића (пешачка зона) затварају за саобраћај, додуше неки причају да је сада отварају за саобраћај, волео би да добијем тачну информацију како ће да улица изгледа, чисто да знам шта ћу видети са терасе стана.
Друго питање је, да ли ће се нешто радити са паркингом иза зграде у улици Бате Булића (зграда код банке Интезе)? Комшије су ме обавестиле да ће се ту срушити све гараже које ту постоје, лимене и зидане па ми је потребна информација јер и ја поседујем ту лимену гаражу.
Срдачан поздрав, надам се брзом одговору.
Дејан Новаковић

Поштовани Дејане,

Реконструкцијом улице Бата Булића она се затвара за саобраћај, осим у делу од центра града до улаза на паркинг иза зграде у Бате Булића 9а (тзв војна зграда) и то у две једносмерне траке. Саобраћај на том малом делу биће регулисан електронским стубићима који су издижу из асфалтираног пута а корисници даљинског управљача за стубиће биће станари поменуте зграде. Што се тиче Вашег питања у вези будућег изгледа саме улице, ми смо на више места објавили у виду исцртаних фотографија на званичним интернет странама општине Петровац на Млави (на пример ОВДЕ).

У вези Вашег другог питања што се тиче гаража станара и самог паркинга иза зграде у којој се налази банка Интеза, тачно је да су надлежне службе изашле на терен и да је сагледано тренутно стање на терену, али ниједно решење у вези тога није донето, већ се ради на изналажењу најбољег могућег решења за саме станаре и грађанство колико год је то могуће у оквиру законских норми, тако да ниједан грађанин неће ни на који начин бити угрожен у овим оквирима.

С’поштовањем,

председник општине Петровац на Млави

Душко Нединић


17.10.2016. године; 17:10 часова
Поштовани,
свесна свих околности, систематских уништвавања града и целе општине, зарад стицања личних користи од стране претходне власти, желим Вам се обратити у нади да сте заиста за корените промене.
У нашу општину се ретке враћају високообразоване особе, осим ако их већ не чека неки посао. Ја сам се вратила и са мужем и бебом живим у Буровцу, село које нажалостнезадрживо пропада… По занимању сам дипломирани историчар. Посла у струци за мене нема,… али ја бих била спремна да дам свој максимум у целокупном друштвеном сектору. Петровац има завичајни музеј, у коме сам желела да одрадим пре 2 године стручну праксу, на терет Националне службе, која би ме као особу са инвалидитетом плаћала (имам оштећен слух, носим слушни апарат), али тадашња директорка ми није изашла у сусрет и поднела апликацију НСЗ, јер је тврдила да за мене нема слободног рачунара на коме би радила. Мада су ме у филијали НСЗ уверавали да би ми пракса била одобрена, јер би била једини кандидат са 7 степеном образовања. У природњачком центру у Свилајнцу раде људи различитих професија, дају свој максимум и све феноменално функционише… То би и за нашу општину требао да буде пример да тежимо да пружимо максимум и привучемо школарце из целе Србије да посете Музеј и Етно село Бистрица. Имала бих још много различитих идеја, како искористити то што се налазимо на „Капији Хомоља“.
Да ли постоји шанса да се отвори неко радно место, где би један историчар могао да пружи свој максимум?
Унапред хвала на одговору.
Све најбоље,
Сузана Милошевић Ракић

Поштована Сузана,

            Приметно сте огорчени на претходну локалну власт и како наводите, да после систематског уништавања града и целе општине зарад стицања личних користи, желите корените промене. Како би отпочели било какве промене, морали смо да почнемо да се бавимо са примарним проблемом од круцијалног значаја за општину Петровац на Млави – консолидацијом буџета, који смо наследили у изусетно тешком и лошем стању, са огромним минусима и приспелим обавезама. Да би постојала могућност отварања нових радних места и позитивног развојног окружења потребно је да, кроз прекопотребне мере штедње, поставимо буџет на стабилне ноге, а затим да много радимо на новим инвестицијама и пројектима у општини Петровац на Млави. Инвестиције су значајна ставка како за развој, тако и у погледу могућности отварања нових радних места у свим сферама пословања. Проблем је такође, и да имамо стабилан буџет и довољна средства за нове инвестиције и улагања, ми не би били у могућности нити да привучемо неку озбиљнију инвестицију, нити да ми урадимо неки озбиљнији пројекат из разлога распродатог земљишта и парцели који су били у власништву општине Петровац на Млави од стране претходних власти. Поред тога, деценијама нису рађена никаква планска и стратешка документа која су неопходна за овакве пројекте. Инвестирање са собом повлачи и отварање нових радних места и то је наш правац којем тежимо и разлог да се ухватимо у коштац са решавањем проблема наслеђених од претходне власти. Нова запошљавања која иду на терет буџета општине Петровац на Млави су тренутно потпуно неприхватљива, а и немамо потребу за тим с’тим да општинска јавна предузећа и јавне установе имају увелико испуњену квоту по систематизацији.

            Слажем се са Вама да имамо одлив младих и школованих људи из општине и могу Вам потврдити да је поред инвестиција у привреду, један од примарних циљева општине сада и положај младих и образованих особа. Али, из свега претходно наведеног, неопходно је створити, како такву развојну климу, тако и неопходна средства за такве стратешке планове.

            Поменули сте Завичајни музеј Петровац на Млави и случај од пре 2 године у вези Ваше стручне праксе. Напоменули сте и да Вам бивша директорка није изашла у сусрет у вези стручне праксе иако су Вас из Националне службе за запошљавање уверавали да ће Вам пракса бити одобрена, јер сте, како Ви наводите, једини кандидат са VII степеном образовања. Те наводе из Националне службе за запошљавање не можемо да потврдимо, јер да би било какву информацију из Националне службе за запошљавање добили, свако мора ићи званичним путем уз писмени захтев, и Ви и ми. Да би било потребе за кандидатима за стручну праксу, у вашем случају, музеј би треба да има и историјску збирку а самим тим и запошљеног историчара, кога музеј нема. Без ментора је немогуће одрадити стручну праксу и музеј никада није имао одвојена средства у буџету за примање радника на стручну праксу или било какво друго оспособљавање, тако да су смернице од локалне самоуправе према музеју биле увек у том контексту. По систематизацији Завичанји музеј има, поред директора, 4 стална радна места, од тога 3 кустоса са положеним испитом за кустосе и сво троје је завршило Филозофски факултет (историја уметности, археологија и филозофија) и једног административног радника. Поред тога у музеју су 2 радника запошљена на одређено: један радник на уговор од 6 месеци (завршио историју уметности) и један помоћни радник-хигијеничар на уговор од 3 месеца и 50% плате. Из приложеног се види да музеј има довољно квалификованих радника за обављање свих радних активности и у наредном периоду сигурно неће бити потребе за нова запошљавања, како из разлога попуњене систематизације, тако и због претходно наведених проблема са буџетом и прекопотребних мера штедње, како би општина могла уопште и да функционише. Напомињемо и Одлуку Владе Републике Србије о забрани запошљавања која је на снази до краја наредне, 2017. године. Ваше идеје и предлози у вези културног развоја су веома добри и ваше примедбе су сасвим у реду, али неки редослед догађаја и промена се мора испоштовати како би сви заједно дошли до оваквих конкретних резултата и општег бољитка.

            Морамо да додамо да смо дибили информацију да су се у претходним месецима појављивали конкурси за посао наставника историје по основним школама, па да су и неке школе теже дошле до решења у вези тога, што је свакако ваша струка. Такође смо добили информацију да је све то било и у часопису ПОСЛОВИ, који излази сваког четвртка и у њему се налазе сви конкурси за посао на територији Републике Србије. Часопис је потпуно бесплатан, има га у Националној служби за запошљавање и свако ко је тамо уписан и посећује службу може га преузети.

            Сада када имамо Ваше податке, једино што Вам ја могу обећати је да ћете лично бити благовремено обавештени уколико се укаже нека прилика да конкуришете за посао у Вашој струци.

Уз извињење на веома опширном одговору, ако би Вам што боље објаснили комплексност проблема у вези запошљавања у јавном сектору,

С’поштовањем

председник општине Петровац на Млави

Душко Нединић


18.10.2016. године; 14:29 часова
Госп. Нединић!
Шта ћете урадити са проблемима „ДРОГА“? Познато је, нажалост, да смо ми општина која процентуално у односу на број грађана има велики проценат зависника. Јавна је тајна ко учествује у том „Вртлогу смрти“ и свесна сам да нико не може бити оптужен на основу чаршијских прича, али има ли наде? Колико ће дуго још да траје запошљавање на основу родбинских, пријатељских и разних недефинисаних критеријума? Има ли шансе да млади људи који су талентовани и паметни, а не мисле да је важно припадати неком клану (политичком, олигархиском или неком другом) да добију посао? Има ли наде да Вам слава не удари у главу и да зађете мало у народ и послушате проблеме „малих“, „обичних“ и оних који још увек верују да правда и истина нису изумрле? Зађите мало у села, видите како сиротиња живи, помозите неком талентованом детету. Нека Вас Петровац памти да сте бар покушали.
Хвала
Снежана Јевђић

Поштована госпођо Јевђић,

пре свега хвала Вам на постављеним питањима. У последњих месец дана на територији општине Петровац на Млави ухапшено је више особа за поседовање и дистрибуцију наркотика. Сматрам да то још увек није довољно и у више наврата сам апеловао на органе полиције да акцију у циљу сузбијања те врсте криминалитета буду што чешће. Морате да схватите и да моје ингеренције као председника не дозвољавају да се претерано мешам у рад полицијске службе. Што се тиче партијског запошљавања и давање шансе младим људима, ја сам први председник после низа година који је пружио прилику младим људима и дао им запослење. С’тим што морам нагласити да већина њих који су добили посао у мом мандату нису нити чланови, нити симпатизери странке чији сам ја био кандидат на овогодишњим општинским изворима. Упознат сам са великом већином проблема наших суграђана. Велики број веома тешких проблема смо решили у врло кратком периоду и наставићемо у том ритму а од Вас и наших суграђана очекујем да нас подрже и имају стрпљења,јер се ниједан проблем не може решити преко ноћи. Историја ће бити наш сведок у будућности!

С’поштовањем

председник општине Петровац на Млави

Душко Нединић

__________________________________________________________________________________

20.10.2016. године; 12:18 часова
Поштовани,
Потребно ми је да остварим контакт са председником општина јер из разлога које наводим као проблем нисам у могућности да дођем до општине наиме живим у улици Војислава Стокића у којој је пре неких два месеца асфалт раскопан целом ширином улице и само је прикривено песком који су кише однеле, сада је ту катастрофа и аутомобили једва пролазе. Мени то представља проблем јер не могу да одем до продавнице до које имам два минута да бих купила основне потребне ствари.Молим Вас да се улица среди и тај проблем реши.
Данијела Стојадиновић

Поштована госпођо Стојадиновић,

упознат сам са проблемом грађана у улици Војислава Стокића. Када се буде асфалтирао прилаз око аутобуске станице, асфалтираће се и раскопана деоница пута у Вашој улици. Налог за радове је дат али због недостатка асфалтне базе код извођача радова очекујемо да се то уради тек у наредних десетак дана. Из тога разлога молим Вас за још мало стрпљења.

Срдачан поздрав,

председник општине Петровац на Млави

Душко Нединић

__________________________________________________________________________________

01.11.2016. године; 20:20 часова
Поштовани,
Moje питање је у вези прикључка на водоводну мрежу. Да ли ће Кнежица бити прикључена јер до улаза у село су спроведене цеви. Унапред хвала.
Дарко Илић

Поштовани Дарко,

за водовод не постоји Главни пројекат водовода а то је први предуслов да би водовод могао да се изгради. У плану је прво да се уради поменути пројекат на основу кога ћемо имати јасну слику колика би била вредност радова на будућем водоводу. На основу предмера и предрачуна радова из Главног пројекта моћи ћемо конкретно да планирамо даље кораке у вези вашег питања.

Срдачан поздрав,

председник општине Петровац на Млави

Душко Нединић


21.11.2016. године; 16:35 часова
Поздрав из иностранства.
Гледам на youtube како уређујете пешачку зону и зграду аутобуске станице… лепо, наш градић већ почиње да да изгледа привлачно и лепо. Али, као и увек мора неко али. ЗАШТО готово сваки натпис по граду је на латиници?!! Ово је држава Србија и званични језик је ћирилица. Кап која је прелила чашу и посебно упада у очи је велики свежи натпис Аутобуска станица! Зар то не може бити на ћирилици, зар су вас освојили хрвати па све у општини, саобраћајни знакови, називи места морају на латиници? Ви ту можда и не примећујете, али ми са стране још како примећујемо и жалимо што губите идентитет, а на радост хрвата. Ви знате како они реагују на једну једину таблу на ћирилици у лепој њиховој, а ви ту скоро па по уставу газите, штампајући све на латиници!
Саша

Поштовани господине Саша,

Хвала Вам на постављеном питању и драго ми је да се  радови на реконструкцији и уређењу пешачке зоне и ужег центра града, као и простора око аутобуске станице, прате и у дијаспори. Што се тиче ваше примедбе која се односи на натписе објеката, морам да нагласим две чињенице, али уједно и да се сложим са вашом констатацијом да би требало првенствено користити ћирилично писмо. Прва чињеница је да је поред ћириличног писма званично у употреби у Републици Србији и латинично писмо,  а друга је да се аутобуска станица налази у приватном власништву фирме „АРИВА“ што јој даје могућност да сама одреди на коме ће писму исписати натпис. Ово не значи да бранимо латиничне натписе него могу само  да констатујем да је направљен мањи пропуст који се убудуће, надам се, неће понављати и да ћемо благовремено реаговати тамо где имамо надлежности за овакве ствари и покушати да утичемо на местима где није до нас. Што се тиче саобраћајне сигнализације и о натписима са именима насеља, готово да су сви написани ћириличним писмом.

Срдачан поздрав,

председник општине Петровац на Млави

Душко Нединић


29.11.2016. године; 13:14 часова
Поштовани господине председниче,
најпре да похвалим Ваш рад и рад Вашег тима на свему ономе што сте учинили ,и то за релативно кратко време ,да наша општина лепше и функционалније изгледа .Велико је задовљство за нас који смо свакодневно у Петровцу и видимо како се скоро из дана у дан мења.
Овога пута се она народна изрека ” ко чека ,тај и дочека”  у потпуности остварила .
Искористила бих ову могућност и поставила Вам више питања. Да ли је у плану да се на неки начин боље регулише саобраћај око Основне школе ,нпр. да комплетна улица Јована Јовановића Змаја буде једносмерна ,како би се избегао застој у јутарњим часовима и повећала безбедност ученика ,јер је улица једним делом јако уска за мимоилазак два аута.Такође би требало средити знак стоп из правца вртића ,који је тренутно недефинисано окренут.Велико олакшање представља одлука да се коначно општинска власт ангажује око изналажења решења по питању моста преко Млаве код болнице.Надајмо се најбољем.
Какве су могућности општине да реши питање луталица ,нарочито око школе ? Они сви изгледају мирољубиво и деца их хране ,али никад се не зна ,како ће у ствари пси реаговати .
Надаље ,надам се да одлука ,да ”Извор” на пролеће замени ”Росал” и даље стоји .Верујте ,одахнућемо,тј.боље ћемо дисати ,нарочито у летњим месецима.
Какве су шансе да се крене са одређеним одвајањемсмећа,попут,папира,картона,стакла ,метала и његовом даљњом рециклажом? Као и сакупљањем ”зеленог отпада” и компостирањем .Ту би постојала могућност продаје и неки вид додатне зараде за ”Извор”.
И последње ,питање-предлог, би било уређење писарнице у оквиру суда .Надам се да је то у надлежности наше општине. Ипак ту долазе и странке из других општина ради купопродајних уговора ,овере или нечег другог ,и то је на неки начин наше огледало ,а тренутно је у јако лошем стању.Мало фарбе ,нови под ,нешто намештаја који није похабан ,и сређивање брда аката би чудо учинило .
На крају бих Вам пожелела доброг здравља ,истрајности и енергије да урадите све што сте замислили.На бесмислене критике се не осврћите ,зависти је било одувек ,а дела су оно што се памти и приповеда.
Срдачан поздрав
Драгана Савић, Кнежица

Поштована госпођо Савић,

Захваљујем се на овако лепим речима подршке, помало сам и поласкан. Ваше речи су показатељ да смо на добром путу али су ово тек први кораци дугог пута опоравка и развоја који нам предстоји. Поставили сте доста добрих и конструктивних питања, надам се да ћу успети да на све ваљано одговорим.

Питање саобраћајног проблема око школе смо већ покренули. Постоје две опције, једна је да улица буде једносмерна као што ви сугеришете и друга да се откупи део суседне парцеле која се простире дуж улице и направи проширење пута у делу улице који је тзв. „уско грло“. Видећемо након анализа стручних и надлежних служби које је најбоље решење за грађане нашег града.

Што се тиче проблема паса луталица то је тренутно један од већих проблема у општини. Ми смо до сада преко „Чистоће“ Крагујевац два пута организовали скупљање паса луталица. Такође смо донели Одлуку о држању животиња која би требало да уведе више реда по овом питању. Комунална инспекција ће спроводити одредбе из претходно поменуте Одлуке. Ово су само почетни кораци и мере, постоје још неке иницијативе од стране грађана које ћемо покушати да спроведемо, а све у складу са свим постојећим законима и правилима о заштити животиња.

По питању КЈП „Извор“ одговорићу Вам да стојим при ставу да КЈП „Извор“ преузме преостале послове доо „РОСАЛ“ након 31. марта 2017. године. Рециклажа је будућност. По директиви и законима Европске Уније сва предузећа која се баве прикупљањем отпада морају вршити сепарацију отпада, тако да нас тај процес раздвајања отпада пре или касније чека.

Што се тиче судске писарнице она није у надлежности општине Петровац на Млави, већ Министарства правде, али покушаћемо усменим путем колико је у нашој могућности да укажемо надлежнима на проблем.

Још једном Вам се захваљујем на подршци и постављеним питањима и овим путем позивам и остале грађане да постављају питања, дају сугестије и примедбе. Само заједничким радом и залагањем од наше општине можемо направити боље место за све нас.

С’поштовањем

Душко Неднић

председник општине Петровац на Млави


13.12.2016. године; 21:21 часова
Овим путем хоћу да Вас замолим да ми у наредноим периоду закажете састанак са Вама и Начелником Општинске управе у вези проблема приликом издавања уверења од стране локалне пореске администрације, РАДИ РЕГУЛИСАЊА ОДБИТКА ОД ПЕНЗИЈА У ИНОСТРАНСТВУ. Наиме, сада је ситуација таква да они (по речима начелнице и њеног заменика) могу да издају искључиво уверење које они имају у компјутеру на коме мењају само датум, број уверења и податке о подносиоцу захтева. Овакво уверење се издаје ради 6-7 различитих потреба али је текст исти, за добијање визе, кредит, стан, инострану пензију, социјалну помоћ и учешће на тендеру. ШТО ПО МЕНИ НИЈЕ ИСПРАВНО. Например за напред наведено РЕГУЛИСАЊЕ ОДБИТКА ОД ПЕНЗИЈЕ У ИНОСТРАНСТВУ заиста није потребно, нити они то траже, да се наводи да подносилац захтева има кућу изграђену године ____, површине____ итд. ИНОСТРАНИ ОРГАН САМО ТРАЖI ПОТВРДУ/УВЕРЕЊЕ ДА ЈЕ ПОДНОСИЛАЦ ЗАХТЕВА КОД НАС ОБВЕЗНИК ЈАВНИХ ПРИХОДА И ДА ИХ РЕДОВНО ИЗМИРУЈЕ. Заиста их не занима дали подносилац захтева има кућу, које површине и када је изграђена. Консултовао сам познатог холандског стручњака за порески систем и он ми је послао двојезични формулар ПОТВРДЕ/УВЕРЕЊА коју заменик начелнице ЛПА није хтео ни да погледа јер он: издаје само стандардно уверење које они имају у компјутеру и ако би погледао, односно попунио и оверио двојезични формулар (са наравно истинитим подацима) он би, (по његовим речима) изгубио посао. НЕ ВЕРУЈЕМ ДА ЈЕ ТО ТАЧНО АЛИ ЈЕ ОН ТАКО РЕКАО. Моја идеја је да Вама и Начелнику Општинске управе покажем напред наведена документа и да Вас замолим да нешто учините по том питању, како би се изашло у сусрет подносиоцима захтева а да нико не изгуби посао или на други начин буде оштећен. Навешћу Вам само један пример: ради се о једнократној исплати допунске пензије из иностранства у бруто износу од 4000 евра, уколико се исплатиоцу достави напред наведена двојезична потврда/уверење тај бруто износ ће у целости бити исплаћен на рачун пензионера у Србији. Уколико се не достави наведена двојезична потврда на име пореза у иностранству ће бити одбијено 1500 евра и на рачун у Србији ће стићи само 2500 евра. Биће оштећен пензионер на првом месту али и Република Србија, односно наша општина, јер ће тај пензионер овде потрошити уместо 4000 евра само 2500 евра. Ако знамо да ПДВ на највећи део производа износи 20% на тих 1500 евра који су (због наше бирократије) осдтали у иностранству, у наш буџет је дошло 300 евра мање. Проста рачуница о којој у иностранству итекако води рачуна сваки државни, односно општински службеник, јер у току године таквих случајева има на десетине.
ОЧЕКУЈЕМ ВАШ ОДГОВОР СА ДАТУМОМ И ВРЕМЕНОМ САСТАНКА, када Вама то најбоље одговара.
Срдачан поздрав,
Власта Младеновић
12305 Рановац

Поштовани,

Што се тиче уверења која се издају у Локалној пореској администрацији општине Петровац на Млави, издају се на прописаном обрасцу, који садржи име општине и одељење које је издало документ са бројем и датумом издавања, са подацима којима располаже Локална пореска администрација.

За издавање уверења ради регулисања одбитака од пензија у инстранству, велики број пореских обвезника су добили уверења од Локалне пореске администрације, на основу евиденције којом располаже.

Наиме, већи број грађана је добио таква уверења и без икаквих додатних потврда су завршили своје обавезе.

Локална пореска администрација се труди да изађе у сусрет свим грађанима и да учини све што је у њиховој могућности, односно што јој закон дозвољава, али је иста у обавези да се придржава и поступа у складу са прописима који важе у Републици Србији.

Што се тиче састанка са председником општине Петровац на Млави, председник прима странке сваке среде од 07:30 часова, тако да када год сте у могућности поменутог дана можете доћи на разговор са председником општине.

Срдачан поздрав!

Одговорили:

Горан Стефановић, начелник Општинске управе општине Петровац на Млави

Маја Милосављевић, начелник локалне пореске администрације општине Петровац на Млави

Александар Петровић, шеф Кабинета председника општине Петровац на Млави


10.12.2016. године; 20:50 часова
Поштовани!
>Да ли је могуће изменити одлуку о чишћењу улица у граду за потез улице  Петра Добрњца од Солунске до кружног тока? Заправо улица се не чисити.У том делу улице нема кишне канализације а постоје ивичњаци  који задржавају прашину и блато  на улици , саобраћај је врло интезиван тако да се подиже велика прашина када се улица просуши.
С Поштовањем,
Војкан Ђорђевић

Поштовани,

по плану чишћења улица КЈП „Извор“ Петровац на Млави, потез који сте поменули се чисти једном недељно у периоду од 07 до 15 часова. По информацијама које ста нам Ви дали, надлежне службе КЈП „ИЗВОР“ и општине Петровац на Млави ће изаћи на терен да константују чињенично стање. Између осталог, заложићу се да и наведени део града, као и сви остали делови града, се континуираније чисте у циљу подизања степена комуналне хигијене у целом граду.

С’поштовањем,

председник општине Петровац на Млави

Душко Нединић


08.12.2016. године; 18:16 часова
Поштовани,
председниче, моје питање за Вас се односи на петровачка гробља, културно наслеђе једног народа, почети са решавањем тог проблема, верујем да сте упућени у ту проблематику. Унапред хвала!

Поштовани господине Живановићу,

хвала на упућеном питању. Слажем се да су наша гробља културно наслеђе нашег народа и у складу са тим могу да истакнем да смо у овој години урадили доста ствари по овом питању. У јулу текуће године асфалтирали смо 478 метара пута ка гробљу „Свине“ чија је вредност радова износила 3,3 милиона динара. Преостало је да се уради још неких 200 метара и то ове године није урађено због нерешених имовинско-правних односа са Министарством одбране јер сам пут пролази кроз парцелу поменутог министарства. До другог градског гробља „Караула“ од главног пута ка Мелници до самог гробља води неасфалтирани пут. У плану је да се и тај пут уради до краја мандата. Истакао бих да се одржавањем наведених гробаља брине КЈП „Извор“ и да се гробља са тог аспекта одржавају на веома задовољавајућем нивоу. Постоји неколико приватних парцела на којима се налазе гробна места и која се редовно не одржавају а тај проблем требало би да реше власници тих парцела који су нашим суграђанима продавали наведена гробна места. Надам се да сам успео да одговорим на ваше питање и још једном Вам се захваљујем на постављеном питању.

С’поштовањем,

председник општине Петровац на Млави

Душко Нединић

__________________________________________________________________________________

12.12.2016. године; 10:41 часова
Поштовани,
прoмене које се дешавају у изгледу нашег града су за сваку похвалу. Међутим, мислим да је тренутно стање у основној школи веома депримирајуће што се тиче хигијене. Школа стално истиче да нема довољно средстава за боља средства за хигијену. Иначе ових дана су забележени и случајеви деце заражене шугом, а у школи нема топле воде, а често ни сапуна. Да ли је могуће да општина помогне да обезбеди топлу воду и довољно средстава за хигијену? Видели сте на додели награда повод0м дана школе да имамо јако пуно талентоване и паметне деце, мислим да би требало да им се обезбеде макар основни хигијенски услови за време боравка у школи.
Све најбоље!
С Поштовањем,
Мирјана Илић

Поштована госпођо Илић

извињавам се што нисам био у прилици раније да одговорим на Ваше питање. Пре свега желео бих да Вам честитам новогодишње и божићне празнике. Упознат сам са проблемом тоалета у основној школи, тај проблем датира дужи низ година. Знам и да су била обезбеђена средства за хигијену али да се и поред тога из тоалета шире непријатни мириси. Колико сам упућен, проблем је са самим канализационим цевима па је из тога разлога потребна адаптација и санација тоалета, што значи да  комплетни грађевински радови морају да се преузму да би проблем био трајно решен. Разговарао сам са директором и настојаћемо да у 2017. години тај проблем решимо.

Срдачан поздрав,

председник општине Петровац на Млави

Душко Нединић

__________________________________________________________________________________

 

 

ОД  1. ЈАНУАРА 2017. ГОДИНЕ ПОСТАВЉЕНА ПИТАЊА И ОДГОВОРЕ МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ У ЕМИСИЈИ „ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА“ КОЈА СЕ ЕМИТУЈЕ НА РТВ“ МЛАВА“ КАО И НА YOU TUBE КАНАЛУ ПОМЕНУТЕ ТЕЛЕВИЗИЈЕ НА КОЈОЈ СУ ПОСТАВЉЕНЕ КОМПЛЕТНЕ ДОСАД ЕМИТОВАНЕ ЕМИСИЈЕ.

_________________________________________________________________________________________________________