Након дуго времена Општина Петровац на Млави је добила првог инвеститора. Данас је у присуству великог броја гостију свечано отворен погон за производњу пелета, фирма “Еко степ пелет”. Погон су свечаним пресецањем  врпце отворили председник општине Петровац на Млави Душко Нединић и министар енергетике и рударства Александар Антић. Вредност инвестиције је процењена на око 3 милиона евра а нова фабрика је упослила 32 радника. У изјави за локалне, регионалне и националне медије, председник општине Душко Нединић изјавио је следеће: ”

Уважени  министре, поштовани представници Владе Републике Србије, Народне скупштине Републике Србије, јавних предузећа, драги пријатељи председници и представници општина Жагубице, Жабари, Мало Црниће и   Бољевца,поштовани пријатељи из компаније Еко степ пелет, драги сарадници и суграђани.  Од свег срца вам захваљујем што сте данас овде, са нама. Ово је велики и важан дан за све нас и мене лично. Данас, испуњавамо оно због чега смо већина мојих сарадника и ја заправо одлучили да се политички ангажујемо, а то је подизање квалитета живота у овој општини. Отварање нових радних места, најважнији је корак ка томе. Петровац на Млави, након дугог низа година, добија озбиљног инвеститора.   Дуго је наша општина била невидљива и скрајнута. Ризикујем да звучим нескромно, ако кажем да од маја 2016. то више није случај.  Када смо пре годину и по дана, кренули са радом, имали смо жељу и идеју да створимо поуздан амбијент за предузетнике, да изградимо поверење и докажемо да наша општина може бити поуздан пословни партнер свима који имају жељу да озбиљно раде и стварају.И док је бирократска страна релативно лако решива, изградња поверења је процес који дуже траје, заправо процес који и нема краја, јер се оно изнова и изнова мора доказивати.

 Нико више не може да оспори да су ова општина и њени људи једно од најпогоднијих места за улагање. Данас показујемо, након дугог низа година, да Петровац није црна рупа за инвеститоре, као што је то сада био случај. Данас показујемо, сав политички и пословни потенцијал који поседујемо. Поред тога, ми данас показујемо да имамо и поуздане пријатеље и добросуседске односе са другим општинама, са којима заједно настојимо да оживимо источну Србију.  Ја захваљујем компанији Еко степ пелет, што је препознала Петровац на Млави као место у које може са сигурношћу  инвестирати и зато, данас, као резултат тога, можемо да се похвалимо да општина Петровац на Млави добија савремену фабрику и доброг инвеститора.   Желео бих да истакнем вишеструки значај обнављања овог производног погона. Оно што је свакако најзначајније и на шта смо изузетно поносни је отварање 32 радна места. То не значи само посао за 32 особе, већ је то велики допринос 32 породице, које ће имати стална примања. Посебно бих истакао и похвалио компанију Еко степ пелет, што су имали разумевања за претходно стање ове фабрике, која је неколико пута мењала власнике, па су приликом конкурса за посао, предност давали некадашњим радницима.   

Еко Степ је у фабрику инвестирао око три милиона евра у преузимање из стечаја  бившег предузећа, рестаурацију производног погона и наставак производње, у логистичко сређивање радног и грађевинског простора, у 32 радна места.Да је са нама инвеститор који своје пословање заснива на пружању врхунског квалитета производа и услуга, говори и обраћање пажње на еколошки аспект инвестиције и рада фабрике, који прате савремена достигнућа у погледу зелене енергије и заштите животне средине. Све су то ствари које чине Петровац на Млави видљивим у привредном свету и међу другим, како страним, тако и домаћим инвеститорима. Оно чему се ми надамо, је ширење доброг гласа и позива да се улаже у Петровац на Млави. Морам да истакнем да смо велику помоћ добили од Владе Републике Србије и председника републике, господина Александра Вучића. Председник Вучић је први начинио корак ка отварању источне Србије за улагања. Захваљујући њему и Влади Републике Србије, добили смо квалитетан путни правац Петровац-Пожаревац, који је био примарна и најнеопходнија ставка на унапређењу инфраструктуре, како би се постојећим, али и потенцијалним предузетницима омогућили што бољи услови пословања. Надамо се, да ће се овако добра сарадња наставити, као и да нас наредне године очекује и реконструкција пута Петровац-Крепољин. Још једном бих изразио добродошлицу свим гостима и захвалио на подршци коју смо добијали у нашим настојањима да ову општину учинимо видљивом како на привредној мапи Србије, тако и у другим аспектима.”

Поред председника општине бројним гостима и званицама обратили су се и министар енергетике и рударства Александар Антић као и директор компаније “Еко степ пелет” госпођа Светлана Божиновић. Свечаном отварању присуствовало је комплетно општинско руководство, председници општина Мало Црниће, Жабари, Жагубица и Бољевац, државни секретар Министарства заштите животне средине Иван Карић, представници Привредне коморе Србије, Регионалне привредне коморе из Пожаревца, директори јавних установа и предузећа као и бројне друге званице.