У уторак, 4. септембра 2019. године, у Галерији “Круг” у Петровцу на Млави у 20 часова свечано је отворена изложба слика са прошлогодишње ликовне колоније „Жагубица 2018.“.

Учешће на на ликовној колонији узело је двадесетпеторо ликовних уметника од Сомбора, преко Београда, Пожаревца, Ниша, Рашке до Битоља. Исто толико уметничких радова различитих жанрова и стилова изложено је и на зидовима петровачке Галерије „Круг“, која је за ову прилику била дупке пуна. Међу посетиоцима, поред чланова Удружења ликовних уметника Петровац, могли су да се виде и чланови Удружења ликовних уметника Хомоља из Жагубице, као и чланови Удружења ликовних стваралаца „Милена Павловић Барили“ из Пожаревца, али и представници школа, јавних предузећа, локалних медија, као и други грађани, заљубљеници у ликовну, али и у уметност и културу уопште. Све присутне у својству домаћина поздравио је секретар УЛУП-а, дипломирани сликар, Драган Милосављевић, да би реч затим узео господин Влада Тодоровић, начелник за финансије и буџет Општине Жагубица, који је говорио о реализацији ликовне колоније. Присутнима се на крају обратио и господин Саша Илић, директор новооснованог Завичајног музеја у Жагубици, који је изложбу и отворио.

Изложбу слика са ликовне колоније „Жагубица 2018.“ моћи ћете да погледате током септембра сваког радног дана и суботом у Галерији „Круг“ у Петровцу на Млави.