У четвртак 03. јуна 2021, поводом Дана Општине Петровац на Млави,  у Галерији Завичајног музеја свечано је отворена изложба фотографија Станка Костића – Ћилим, пут нити. На изложби је кроз радове представљен пут настанка једног од симбола културе и  народне уметности, од узгаја

ња оваца, прераде вуне и ткања до производње, као и регионалне разлике које постоје по мотивима који се јављају на ћилимима. Посетиоци ће такође моћи да се упознају са и разним експонатима попут алата потребних за израду ћилима.

Изложба је плод двадесетогодишњег рада, током којег се аутор сусрео и са бројним друштвима који се баве очувањем ове традиције. „Истражујући и правећи изложбу о ћилиму, желео сам да покажем лепоту културе и традиције и да том лепотом покушам да овековечим свој народ. Она је запис о нашем трајању“, рекао је Костић.

Изложбу су отворили директорка Завичајног музеја Жаклина Перић, аутор фотографија Станко Костић и историчар уметности, теоретичар, критичар и публициста Душан Миловановић.  На отварању је наступила Александра Радисављевић, дипломирани музички педагог у пратњи етно групе Ђурђевке.

Изложба траје до 31. јуна 2021. године, а Музеј је за посетиоце отворен сваког радног дана од 08 до 20 часова и суботом од 10 до 14 часова.