У Галерији Завичајног музеја, 07.12.2021. године, отворена је изложба „Дежурни папагаји“ – карикатуре из Легата Драгана Савића. На изложби су представљени радови изведени тушем, настали између 1980-1985. године за потребе  листа „Политика“, а 1985. године су објављени у књизи коју је издала Српска књижевна задруга.

Улогу актера на овим карикатурама уместо људи добијају папагаји који само у својој форми наизглед делују као да је реч о инфантилним цртежима са животињама, али они заправо врло сликовито приказују људске карактере као непосредне тумаче неких друштвених процеса и појава времена у коме су настали, а који поруке доносе на један изразито хумористички и сатирички начин.

Савићева карикатура заправо представља израз креативности, домишљатости, незадовољства одређеним друштвеним појавама, политичким, социјалним и моралним слабостима друштва у целини, сугестије да би нешто морало и требало бити другачије, али и да се то нешто још увек може поправити. Kao уметник остао је веран свом ликовном изразу, настављајући да ствара друштвено-ангажовани тип карикатуре, где забавни карактер само представља средство да се постигне циљ, a карикатурални цртеж носи суштину смисла онога о чему говори. Форма Савићеве карикатуре не умањује њену истинитост, она је кратка, идеја је јасно предочена, визуелно упечатљива и лако памтљива.

Изложбу су отворили Теодора Обрадовић, кустошкиња етнолог и антрополог, и аутор изложбе Дарко Стокић, кустос историчар уметности. За посетиоце изложба је отворена све до марта 2022. године.