У петак 15. марта 2019. у Завичајном музеју Петровац на Млави свечано je отворена изложба цртежа „Портрети глумаца“ из Легата Драгана Савића.Изложбу су отворили историчар уметности Дарко Стокић и најмлађи полазници школе глуме Културно просветног центра, који су извели један краћи драмски скеч. Посетиоци су имали прилику да погледају више од сто радова изведених у различитим цртачким техникама, на којима су представљени доајени југословенске позоришне и филмске сцене, као и светски глумци.

Овом изложбом Музеј у Петровцу јавности представља само један део новооснованог легата, а сходно теми саме изложбе на овај начин је узео учешће и у програму десете Смотре глумачких остварења „Гулини дани“. Нови лого који ова манифестација носи од ове године настао је на основу једног од цртежа Савића на коме је представљен Драгољуб Милисављевић Гула.

Драган Савић (6. мај 1923, Петровац на Млави — 12. јануар 2009, Београд) је био српски аутор стрипова, светски награђиван карикатуриста и илустратор, сликар и новинар. Један је од оснивача листа Ошишани јеж, део нараштаја „Златног доба српског стрипа“ (1935—1941), идејни творац  угледног конкурса новинске карикатуре „Пјер“ и аутор маскоте Београда, врапца од милоште названог Џивџан.

Легат Драгана Савића броји више од хиљаду оргиналних радова: цртежа, карикатура, илустрација, слика као и личних докумената, а због обимности, публици ће бити представљан у сегментима по темама које су карактеристичне за његово стваралаштво.

За посетиоце изложба је отворена до 17. априла 2019, а радно време Завичајног музеја је сваког радног дана од 08 до 20 часова и  суботом од 10 до 14 часова.