У организацији Kултурно – просветног центра и позоришта „Бата Булић“ из Петровца, а под покровитељством општине Петровац на Млави, на овогодишњем фестивалу који се одржава од 25. до 31. марта, биће изведено седам представа.
Прву представу на фестивалу је извео домаћин, позориште „Бата Булић“, премијером представе „Сумњиво лице“, коју је по тексту Бранислава Нушића режирао Милош Јагодић.
Фестивал је отворио председник општине Петровац на Млави Душко Нединић и обратио се присутнима у препуној хали културно-просветног центра:
“Драги суграђани, поштовани глумци, породицо Драгољуба Милосављевића Гуле,
Част ми је и задовољство да вас поздравим и пожелим добродошлицу у име Општине Петровац на Млави, града домаћина и у своје лично име.
Нашој матичној установи културе и позоришту “Бата Булић” честитам јубиларне, десете “Гулине дане”. Хвала вам на свему што чините за промоцију културе у нашем граду.
Желео бих да поздравим и пожелим добродошлицу драгим гостима из Тузле, Богатића, Ковина, Јагодине, Берана и Београда. Хвала што свој таленат и ентузијазам за глумом делите са петровачком публиком.
Мисија позоришта није само критичка, мада је и она јако важна, али она најважнија мисија је очување универзалних људских вредности, морала, емпатичности и духовности. Такође, не смемо заборавити и одговорност коју позориште има према деци. Деца врло лако памте и брзо упијају, тако да је на позоришту и велика педагошка одговорност. На крају, одлазак у позориште некада треба бити и ослобођен терета свакодневнице, да подстиче машту, креативност и омогући опуштање. А уколико вам ово нису довољни разлози да посећујете позориште, онда, као што је рекао Бранисалв Нушић ” У сваком случају, боље је гледати живот у позоришном комаду, него гледати позоришни комад у животу”
Управа општине Петровац на Млави је веома свесна значаја позоришта у културном и друштвеном животу људи. Зато се трудимо да подржимо и оснажимо културну сцену Петровца.
Ми смо и дужни да то чинимо у част нашег суграђанина Драгољуба Милосављевића- Гуле, великог глумца и скромног човека. Иако је велики део живота провео у Београду, увек се враћао Петровцу.
Остала је упамћена његова чувена реплика из серије Салаш у Малом риту: “Јел се ви мене сећате?”, а наша је улога да управо очувамо сећање на овог великана српског позоришта и кинематографије.
У нади и уверењу да ће и овогодишњи фестивал својим квалитетом потврдити већ стечени реноме, а учесницима дати подстицај за нова остварења, отварам 10. смотру глумачких остварења ” Гулини дани “.”
Одлуком стручног жирија за најбољег глумца прве вечери фестивала изабран је Саша Радивојевић коју је заслужио изванредном глумом лика Алексе Жуњића, који се том приликом захвалио многобројној публици и својим колегама, члановима позоришта “Бата Булић” на подршсци.

Програм представа на фестивалу у наредним данима:
Уторак 26. март: “Драфтеатар” Тузла, Република Босна и Херцеговина – представа “Европејци”, по тексту Мирољуба Недовића, а у режији Драгана Стајића.
Среда 27. март:  “Јанко Веселиновић” Богатића – представа “Полицајци”, у режији Ивана Томашевића.
Четвртак 28. март: Аматерско позориште Kовин – представа “Хамлет у селу Мрдуша Доња”, по тексту Иве Брешана, а у режији Јована Грујића.
Петак 29. март: Градско позориште Јагодина – представа “Пиџама за шесторо”, по тексту Марка Kамолетија, а у режији Велимира Митровића.
Субота 30. март: Центар за културу Беране – представа “Не могу да платим и нећу да платим”, по тексту Жоржа Фејдоа, а у режији Горана Бјелановића.
Недеља 31. март: Народно позориште Београд – представа “Френки и Џони”, коју је режирала Теа Пукарић по тексту Теренса Мек Нелија.