Данас је у Великом Лаолу свечано у саобраћај пуштен пут Велико Лаоле – Мало Лаоле у дужини од 2 километара. Пред великим бројем мештана, чланова руководства општине, директора установа и предузећа, као и других званица свечаним пресецањем врпце пут су у саобраћај пустили председник општине Петровац на Млави Душко Нединић, државни секретар Министарства привреде Драган Стевановић и председник МЗ Велико Лаоле Небојша Влајић. Свечаном догађају присуствовао је и Верољуб Арсић потпредседник Народне скупштине Републике Србије.

Председник општине Петровац на Млави господин Душко Нединић се обратио присутнима:

“Драги пријатељи и мештани,

Велики дан за Велико Лаоле и Мало Лаоле. Ево, након тридесет година чекања, коначно ви као мештани, али и цела општина добијамо квалитетан путни правац, који повезује ова два села, који спаја два регионална пута и скраћује временски пут од Свилајнца ка Жагубици. Када све то набројимо, није тешко схватити важност ове деонице, ових 2 км.

Захвалио бих пре свега председнику Републике Србије Александру Вучићу и Влади Републике Србије што препознају потребе мањих средина и раде на њиховом оснаживању. Такође, изузетно сам захвалан и срећан што наша општина има правог и искреног пријатеља какав је господин Драган Стевановић, државни секретар у министарству привреде, уз чије смо залагање и подршку успели да изведемо овај пројекат. Напоменуо бих да је део средстава обезбеђен кроз сјајан програм министарства привреде “Градимо заједно”. Укупна средства издвојена за овај пут који 5 метара широк, а 2.030.м дугачак износе 22.924.160 динара, а наша општина је учествовала са 60% средстава.

Веома сам поносан што смо за релативно кратко време, успели да обезбедимо средства, поставимо приоритете и решимо овај, такорећи, деценијски проблем. Уклањамо црну тачку између ова два места, које много тога повезује.

Мислим да је већ излишно понављати да је наша политика врло реална, да оно што смо обећали то и остварујемо. Сваки реализовани пројекат један је корак напред ка унапређењу овог краја.

Захвалио бих и вама што сте данас овде да заједно прославимо и што на тај начин исказујете подршку ономе што радимо. Ми настављамо даље, имамо много планова, чека нас још много пројеката, настојимо да општину у потпуности инфраструктурно уредимо и повежемо, како би даље радили на привредном и туристичком развоју. У наредном периоду нас очекују и изградња путева у Кнежици, Ждрелу, Бусуру и Шетоњу.

Жеља нам је и намера, да од Петровца на Млави направимо погодно место за живот које људи неће напуштати. Намера нам је да Петровац на Млави не буде више познато као место које спада у четврту, односно последњу групу по развијености, већ да постане прави центар и понос источне Србије.”

Ово је историјски дан за мештане оба села који су на асфалт и саобраћајно повезивање 2 насеља чекали више од тридесет година. Осим што ће овај путни правац повезати два поменута насеља, он ће повезати и два регионална пута што ће битно скратити време путовања грађана који путују из правца Свилајнца ка Жагубици и обратно. Вредност радова износи око 23 милиона динара а пројекат је изфинансиран средствима из јавног позива Министарства привреде “Градимо заједно” и од средстава локалне самоуправе.