Општина Петровац на Млави потписала је уговор са Кабинетом министра без портфеља за унапређење развоја недовољно развијених општинa Србије о додели бесповратних средстава за унапређење инфраструктуре.

Општина Петровац на Млави је на овом јавном позиву добила средства од Кабинета у износу од 8.000.000,00 динара, док учешће Општине износи 12.000.000,00 динара. Средства добијена по овом основу биће искоришћена за унапређење инфраструктурних капацитета, односно изгадњу улице Јована Јовановића Змаја у Петровцу, и улица у потесу Село и потесу Кулма у насељу Лесковац.

„Изузетно сам поносан што Кабинет на чијем сам челу успешно реализује овако значајан Јавни позив. Сарадња са председницима ових општина је такође на веома високом нивоу што ме уверава, а сигуран сам и становнике тих општина, да равномерни регионални развој у нашем случају није само прича већ реалност. За нешто мање од годину и по дана колико постоји Кабинет, са својим тимом обишао сам све недовољно развијене општине, а неке и више пута. Изузетно ме радује јер су грађани тих општина препознали наш рад, као и све оно што смо средствима Владе Србије успели да обновимо и изградимо како би квалитет живота у тим срединама добио једну нову димензију и како би снови о убрзаном развоју могли да постану стварност“ – изјавио је министар Новица Тончев након потписивања уговора са председницима недовољно развијених општина.

Уговор је у име Општине Петровац на Млави потписао заменик председника општине, господин Горан Ристић. Ово је други конкурс овог типа који Кабинет министра Тончева реализује како би се побољшали услови живота око милион грађана Србије који живе у општинама са степеном развоја испод 60 одсто републичког просека.