Са поносом и задовољством обавештавамо наше суграђане да је Општина Петровац на Млави добитник Златне плакете – “Шампион солидарности” од Института за трансфузију крви Србије као и  Златног знака који додељује Црвени крст Србије.  Тим поводом локалним медијима се данас обратио Душко Нединић, председник општине Петровац на Млави.

Велика ми је част и задовољство што сам у име Општине Петровац на Млави примио ово призање. Црвени крст Петровац на Млави је део наше породице, и као у свакој породици, увек смо били ту једни за друге, и у добру и у злу.  Не треба посебно да напомињем колико је значајно, поготово у овако тешким временима, пружати хуманитарну помоћ и бити нечија подршка. Уосталом, наша је грађанска дужност да помажемо својим суграђанима, било кроз давање крви, у чему је наш Црвени крст изузетно активан, било када су неке ванредне околности или просто људима који су у тешкој егзистенцијалној ситуацији. Зато је ово признање јако значајно, јер показује да смо добро радили и помагали.

            Ја се још једном захваљујем на признању и  изражавам наду да ћемо у будућности имати мање кризних ситуација као и да ће се наша сарадња са Црвеним крстом, свакако наставити на овако добром нивоу“ изјавио је председник општине Душко Нединић.

Златна плакета Шампион солидарности додељује се за успешно учешће и највећи број давалаца крви у Зимској кампањи 2020., а Златни знак Црвеног крста за допринос у раду и постигнуте значајне резултате у остваривању задатака и циљева општинске организације Црвеног Крста . Захваљујемо свим нашим суграђанима који су учествовали у акцијама добровољног давања крви, као и свима који су током година помагали нашем Црвеном крсту.