Током викенда одржана је 27. по реду привредно-туристичка манифестација “Дани млавско-хомољских пчелара” у Каменову крај Петровца на Млави. Организатор ове својеврсне смотре која се организује у част пчелара су Организациони одбор манифестације, Друштво пчелара “Млава”,  Месна заједница Каменово и Туристичка организација општине Петровац на Млави. Током два дана колико је трајала манифестација, Каменово је посетило више од 5 хиљада посетилаца, бројни гости из целе Републике као и из иностранства. Посебни гости била су пчеларска друштва из Републике Српске, Македоније и Бугарске. Испред локалне самоуправе отварању манифестације присуствовао је председник општине Петровац на Млави Душко Нединић са сарадницима који је након свечане церемоније и отворио манифестацију.

“Драги пчелари, поштовани суграђани, уважени гости,

Желим вам искрену добродошлицу на 27e  реду Дане млавско-хомољских пчелара.Веома смо поносни што је наша општина и село Каменово и ове године средиште највеће манифестације у част пчелара и меда. Манифестација добија још више на значају када у узмемо у обзир број излагача и посетилаца, али и чињеницу да је манифестација прешла границе наше државе, и да сада с поносом наше Дане млавско-хомољских пчелара можемо назвати и међународном манифестацијом. Зато ову прилику користим да поздравим и госте који долазе из других држава, са надом да ће уживати у манифестацији, селу Каменову и нашој општини.Каменово је престоница пчелара Србије, једно од 33 села у општини Петровац на Млави. Деценијама уназад познато је по пчеларству које представља главни извор прихода за велики број домаћинстава. Традиција пчеларења у овом селу, датира још из 14ог века. Данас, се у Каменову произведе око 150 тона меда што чини 5% укупне производње меда у Србији, а близу 50% матичног млеча произведеног у Србији, потиче управо из Каменова.Зато, желим да честитам на истрајности, упорности и раду свим пчеларима, јер су ваш труд и залагање допринели препознавању општине Петровац на Млави и то не само на мапи Србије, већ и Европе. Такође, желим да честитам и организаторима ове манифестације, пре свега Друштву пчелара “Млава” и  Савезу пчеларских организација Србије, затим  Месној заједници села Каменово и Туристичкој организацији општине Петровац на Млави на доброј организацији и сарадњи.

У нади да ћемо сваке године имати све већи број посетилаца, произвођача и излагача, још једном вас све поздрављам, надам се да ћете уживати.”

Након обраћања председника општине Душка Нединића, скупу се обратио и Велимир Станојевић државни секретар у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде који је између осталог најавио и низ нових мера Министарства пољоприв