Ове суботе Сеоске игре Спортског савеза Србије одржане су у селу Шетоње, општине Петровац на Млави. Пред домаћинима је био велики изазов, по први пут су организовали манифестацију овог типа. Скупило се и старо и младо из 12 села подно обронака Хомољских планина, надметали су се у десет дисциплина. На самом отварању председник општине Душко Нединић поздравио је присутне речима да и они који нису професионални спортисти треба да се баве физичком активности, а да је оваква врста такмичења одлична прилика за то.
Такмичење је почело – у навлачењу конопца учествовале су и даме, а било је и оних које су изразиле жељу да се опробају у народном рвању. Бацачи камена с рамена, свако са својом техником, трудили су се да постигну што бољи резултат за своју екипу. Поред младих, они нешто старији учествовали су у шаху, а велико интересовање изазвало је обарање руку.

Генерални секретар Спортског савеза општине Петровац на Млави Дејан Милошевић поздравио је идеју Спортског савеза Србије:

“Преузети иницијативу, а затим и подржати територијалне спортске савезе широм Србије за организовање Сеоских игара је одличан потез Спортског савеза Србије. Мештани ван градова постају домаћини и центар спортских догађаја, а народ са целе територије општине има прилику да се дружи и такмичи. Лепа атмосфера, спортски дух и наравно очување традиције, то је оно чему треба посветити пажњу, а надам се још већем оџиву наредне године” – рекао је Милошевић.

Испред Спортског савеза Србије присутне је поздравио Милош Марковић:

“Овом приликом бих похвалио рад Спортског савеза општине Петровац на Млави, као и месне заједнице Шетоње. Заједничким снагама уз подршку Спортског савеза Србије организовали су успешно Сеоске игре. Преко 150 такмичара свих узраста увеличали су овај догађај фер и спортском борбом на теренима. Надам се да ће и у овом крају Сеоске игре наћи место и постати део традиције.”

На крају дана, након сабирања свих резултата победу је однела екипа домаћин Шетоње, друго место заузели су такмичари Каменова, а треће место припало је Великом Лаолу. Свакој екипи уз пехар дароване су и лопте. На великом финалу 31. августа у Рудној Глави за главну награду – спортски терен, такмичиће се освајачи првог и другог места са локалних такмичења.