У недељу 11. марта у Орешковици, одржана је завршна манифестација „Такмичења села Србије за 2017. годину“. Свеукупни победник такмичења за сезону 2017 је МЗ Орешковица, док су друго и треће место освојиле месне заједнице Манастирица и Мало Лаоле.

Културно просветни центар Петровац је као и претходних година обезбедио вредне награде. За победнике – комплетно озвучење за потребе месне заједнице, док су другопласирани и трећепласирани добили мању звучну опрему коју ће користити њихова културно уметничка друштва.

Завршном програму су присуствовали и представници локалне самоуправе, председник општине Душко Нединић, заменик председника општине Горан Ристић, председник СО Петровац на Млави Миланче Аћимовић, помоћници председника општине Саша Живојиновић, Борис Гвоздић и Добрица Милосављевић. Овом приредбом свечано је завршено такмичење у сезони 2017. године и уједно су у току припреме за нову сезону „Такмичења села Србије“ за општину Петровац на Млави које ће највероватније почети у априлу 2018. године.