Уз поштовање сви превентивних мера у циљу спречавања ширења заразе ЦОВИД-19, у петак 09.октобра 2020.године позориште се коначно вратило и у Велику салу Културно просветног центра. Позоришна представа „Коштанин твист“ прва је вратила публику у позоришну салу. Глумци представе ,,Коштанин твист“ (Драгана Дабовић и Андреј Шепетковски) тумаче више ликова, тачније типова ,,редитеља“, ,,глумица“, ,,глумаца“, ,,драматурга“, ,,декоратера“… свих оних који свако позориште чине живим.У свакој сцени ове динамичне представе, публика присуствује отвореној проби ,,Коштане“ и различитим режијама једне те исте сцене из чувене драме. Само се актери на тој проби мењају.
Сваки од редитеља види ,,Коштану“ и сцену коју режира на посебан начин, својствен његовом сензибилитету, животном искуству и таленту. Свака глумица која игра ту сцену доживљава је другачије, својствено њеном дару, искуству и амбицајама. А судар тих стремљења и карактера редитеља и глумаца, у позоришту тако често неспојивих, доводи до урнебесних ситуација, повишених емоција и жестоких сукоба.
Интересовање за ову представу је било огромно јер Петровац на Млави има публику са дугом позоришном традицијом. Услед пандемије која нас је све задесила број гледалаца у сали је 50% капацитета тако да није било могуће примити сву публику која је желела да види представу. Културно просветни центар “Петровац на Млави” за наредни период планира још програма на својој сцени а то ће све зависити од даље ситуације везане за корона вирус.