У великој сали Културно просветног центра данас је одржана конститутивна седница Скупштине општине Петровац на Млави. За председника Скупштине општине Петровац на Млави изабран је Миланче Аћимовић са листе “Александар Вучић – за нашу децу.” коме је ово други мандат на овој функцији, а за заменика је изабран Драган Маринковић са листе “Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије, Јединствена Србија – Драган Марковић Палма”. За секретара Скуштине општине реизабрана је Милица Марковић, дипломирани правник из Петровца на Млави.

У почетном делу седнице до избора председника Скупштине општине, у складу са Законом о Локалним изборима и Правилником о раду Скупштине општине, председавао је најстарији одборник Радиша Драгојевић. О овом делу седнице извршен је избор верификационог одбора након чијег извештаја су потврђени мандати 50 одборника Скупштине општине Петровац на Млави након Локалних избора 2020. године (“Александар Вучић – за нашу децу.” – 35 мандата, “Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије, Јединствена Србија – Драган Марковић Палма” – 9 мандата, “Група грађана – СОП – Спасимо општину Петровац на Млави” – 4 мандата и Влашка странка мост 2 мандата).

За председника општине Петровац на Млави поново је изабран Душко Нединић са листе “Александар Вучић – за нашу децу.”, коме је ово други мандат, а за заменика председника општине, такође је за други мандат, поново изабран Горан Ристић са листе “Александар Вучић – за нашу децу.”

У Општинско веће општине Петровац на Млави изабрани су: Саша Живојиновић из Петровца на Млави, Стефан Јовановић из Петровца на Млави, Слободан Милошевић из Петровца на Млави, Иван Соколовић из Петровца на Млави, Игор Цветановић из Петровца на Млави, Драган Кузмановић из Орешковице и Драшко Миљковић из Дубочке.