У јединственом амбијенту Летње позорнице Културно просветног центра Петровац на Млави, глумац Петар Божовић извео је монодраму “Рече ми један чо’ек, ћераћемо се још, кад будем млађи” по тексту Матије Бећковића.
Поема “Рече ми један чо’ек” смештена је у Ровцима у Црној Гори, где је настала једна усмена цивилизација чија филозофија је језик а језик памћење. “Ћераћемо се још” говори о потреби човека да се сукобљава са другима, те да и читав живот проведе у осмишљавању стратегије и тактика тог обрачуна, док поема “Kад будем млађи” доноси причу о јунаку који непрестано машта о томе шта ће се десити када дође време које не може да дође и када ће се десити оно што не може да се деси.
Публика која је и овај пут испунила гледалиште летње сцене у којем је смањен капацитет, где су такође поштоване све мере у циљу спречавања ширења COVID 19, уживала је у бравурама једног од најбољих српских глумаца Петра Божовића. Аплауз на крају представе је дуго трајао а публика у Петровцу на Млави је још једном показала да је позориште саставни део вароши на Млави и да је итекако недостајало претходних месеци када позориште због епидемије није имало представе на репертоару.