У петак, 22. септембра 2017. године, у читаоници Народне библиотеке ,,Ђура Јакшић” одржана је гитарска радионица ,,Рокаоница” у оквиру манифестације ,,Рокеријада”  у Петровцу на Млави.

Радионицу је водио Ненад Стојковић Шикс,  један од најперспективнијих гитариста млађе генерације у Србији, добитник награде за најбољег  гитаристу на 48. зајечарској ,,Гитаријади”  и члан петровачке рок групе ,,Арт дилер”. Ненад је деци и младима представио електричну гитару, наступ гитаристе на концертима и открио трикове у самом свирању овог инструмента.

Манифестација ,,Рокеријада” 2017. одржава се током месеца септембра низом догађаја сваког петка у организацији: Удружење грађана  “Фабрика – Петровац на Млави”, Завичајног музеја из Петровца, Народне библиотеке “Ђура Јакшић”, Средње  школе “Младост” и Културно-просветног центра Петровац на Млави, под покровитељством општине.

За крај манифестације ,,Рокеријада” најављујемо промоцију  ДВД издања  ,,50 ГОДИНА ПЕТРОВАЧКОГ  РОКЕНРОЛА” која ће се одржати у петак, 29. септембра 2017. у просторијама Народне библиотеке ,,Ђура Јакшић”.