У организацији Спортског савеза општине Петровац на Млави, Олимпијског комитета Србије, Месне заједнице Бистрице а под покровитељством Општине Петровац на Млави у петак 25. маја одржана је 14. Меморијална трка „Драгутин Томашевић“.  У част првом српском олимпијцу трчао је велики број такмичара из целе Србије и окружења од предшколског до сениорског узраста.

Програм 14. Меморијалне трке „Драгутин Томашевић“  у Петровцу на Млави отпочео је подизањем државне и олимпијске заставе у Бистрици, родном месту првог српског олимпијца.У Петровцу на Млави трку је пригодним говором отворио председник општине Петровац на Млави Душко Нединић. Такмичење је започето тркама предшколаца дечијег вртића “Галеб“, а потом су се такмичили  основци и средњошколци.  Након њих, стартовали су сениори и сениорке у Бистрици, испред спомен чесме и олимпијске собе на тргу Драгутина Томашевића, а циљ је био на Градском тргу у Петровцу на Млави.

Кроз циљ први је прошао кенијац Стенли Кипруто (АК „Младост“ Ужице)  и припало му је 30.000 динара, пехар и златна медаља. Друго место освојио је Дарко Живановић (АК „Челенџ“) , који се окитио сребром и уз то новчаном наградом у износу од 20.000 динара, док је трећи  био македонац Дарко Ивановски,  коме је припала бронза и 15.000 динара.

Од сениорки најбоља је била наша најбоља атлетичарка Теодора Симовић која иза себе оставила Невену Јовановић и Наташу Ћулафић. Ову беспрекорно организовану манифестацију, на старту у Бистрици, дуж стазе и на  Градском тргу у Петровцу на Млави, испратило је више од 3000 гледалаца. Промотер овогодишње трке била јенаша прослављена атлетичарка Вукосава Ђапић-Атанацковић.