У организацији Спортског савеза општине Петровац на Млави, Олимпијског комитета Србије, Месне заједнице Бистрице а под покровитељством Општине Петровац на Млави у петак 27. маја одржана је 13. Меморијална трка “Драгутин Томашевић”.  У част првом српском олимпијцу трчао је велики број такмичара из целе Србије од предшколског до сениорског узраста.

Програм 13. Меморијалне трке “Драгутин Томашевић”  у Петровцу на Млави отпочео је подизањем државне и олимпијске заставе у Бистрици, родном месту нашег олимпијца. Делегације општине и Спортског савеза су потом обишле спомен собу Драгутин Томашевић која се налази у поменутом селу, а након тога  положили су  венце на споменик Драгутину Томашевићу.

У Петровцу на Млави трку је пригодним говором отворио председник општине Петровац на Млави Душко Нединић.

Такмичење је започето тркама предшколаца дечијег вртића ”Галеб”, а потом су се такмичили  основци и средњошколци.  Након њих, стартовали су сениори и сениорке у Бистрици, испред спомен чесме и олимпијске собе на тргу Драгутина Томашевића, а циљ је био на Градском тргу у Петровцу на Млави.

Кроз циљ први је прошао Самуел Неибеи и припало му је 30.000 динара, пехар, златна медаља и уметничка слика. Друго место освојио је Елзан Бибић , који се окитио сребром и уз то новчаном наградом у износу од 20.000 динара, док је трећи  био Дарко Живановић,  коме је припала бронза и 15.000 динара.

Од сениорки најбоља је била наша најбоља атлетичарка Оливера Јевтић која иза себе оставила Теодору Симовић и Наташу Ћулафић. Ову беспрекорно организовану манифестацију, на старту у Бистрици, дуж стазе и на  Градском тргу у Петровцу на Млави, испратио је велики број гледалаца.