На 40. Међународном сајму туризма у Београду који је одржан од 22. до 25 . фебруара  и где се представило више од хиљаду и двеста  излагача, своје потенцијале у области туризма, као и најпопуларније туристичке дестинације, промовисала је  и Туристичка организација општине  Петровац на Млави. Штанд Туристичке организације обишли су и челни људи општине : председник општине Душко Нединић, председник Скупштине општине Миланче Аћимовић, заменик председника  општине Горан Ристић, помоћници председника општине Саша Живојиновић, Борис Гвоздић и Добрица Милосављевић, заменик начелника Општинске Управе Јелена Миливојевић, као и један број директора јавних предузећа и установа.

Примат и овог пута дат је промовисању „Бање Ждрело“ као најатрактивнијег комплекса на територији петровачке општине, затим даљем афирмисању манастирског туризма и планинарењу.

Такође, у туристичкој понуди  општине значајан  акценат дат је популарисању сеоског туризма а посебно квалитетних смештајних капацитета у домаћинствима у Ждрелу. У понуди за предстојећу туристичку сезону ни овог пута није изостављено представљање Етно села Бистрица, са аутентичним, вишестолетним воденицама и ваљавицама као и спомен собом нашег првог олимпијца Драгутина Томашевића.

Ове године видно место на сајму је  имао  верски туризам. Сређена је  путна инфрастуктура до Витовнице и самог манастира. Осим овог манастира ту су и манастири у Ждрелу: Света Тројица , Решковица и Благовештење а у непосредој близини је и манастир Горњак“.

Поред промоције ових дестинација Туристичка организација је посебну пажњу поклонила и афирмацији значајнијих манифестација које се одржавају у општини а свакако да су најзначајније  „Бачијада“ у Стамници, „Сабор пчелара“ у Каменову , „Сабор воденичара и помељара“ у Бистрици, „Жумаријада“ у Кладурову.За ову прилику урађен је нов пропагандни материјал који пружа потпуне информације о овим атрактивним  дестинацијама и догађајима.