У оквиру националне манифестације „Музеји за 10“, 16. Европска ноћ музеја, обележена је отварањем изложбе Музеја афричке уметности „Кад престанеш да ме чешљаш, престаћу да те мрзим“ београдске уметнице Катарине Радовић.  Изложбу су отвориле директорка Завичајног музеја Петровац на Млави Жаклина Перић и кустоскиња изложбе Ивана Војт.

Фотографије Катарине Радовић на жив, присан и саосећајан начин преносе атмосферу из фризерског салона у сенегалском граду Сен Луј, омогућујући посматрачу да уђе у овај скривени свет и у женске просторе који илуструју потребу за улепшавањем и у скромнијим животним околностима. Једна од вредности фотографског материјала Катарине Радовић лежи у томе што је она једна од ретких уметника (било мушких / било женских) која успева да избегне клопке „западног погледа“, толико дискриминаторног и доминирајућег, који је открио обузетост „белог“ Запада (мушког) над „црном“ Африком (као симболички женског).

Својом организацијом изложбени простор асоцира на аутентичан фризерски салон у коме су настале саме фотографије. На полицама дуж зидова могу се затећи нужне алатке – чешљеви, фенови, разнобојни праменови, пешкири и препарати за негу косе, а у витринама су изложене каури шкољке, жилети и игле. У простору изложбе формирана је и мала чекаоница где посетиоци могу прелистати специјализоване сенегалске часописе за фризуре и, уместо телевизијских преноса рвања и сапуница често гледаних у салонима, одгледати кратак документарни филм „Лицем у лице” ауторке Мам Вури Ћубу, који је снимљен у Сен Лују.