Поводом Дечије недеље, запослени у Народној библиотеци ,,Ђура Јакшић“ Петровац на Млави потрудили су се да деци улепшају још један дан. Наиме, они су у понедељак, 08. октобра, организовали дружење са Бранком Стевановићем. Бранко Стевановић је писац за децу и одрасле. Уређивао је листове за децу предшколског и основношколског узраста.  Бави се приређивачким и преводилачким радом. Добитник је бројних признања у сфери књижевности за децу.

Написао је пуно књига, а неке од њих су: Трајања; Никола Врана и голубови ; Врло друштвена игра; Зоолошка песмарица; Употреба детета; Прича о принцу јединцу; Лепо ти кажем; Фока из потока; Авантуре Краљевића Марка, Урнебесна физика и др.

Добитник је многих награда: Дечја књига године 52. Међународног београдског сајма књига; Змајев песнички штап 53. Змајевих дечјих игара; Награда Невен Пријатеља деце Србије; Сребрно Гашино перо 23. Фестивала хумора за децу у Лазаревцу; Књижевна награда Момчило Тешић; Прва награда дечјег читалачког жирија Доситејево перо; Награда 57. Змајевих дечјих игара за изузетан стваралачки допринос савременом изразу у књижевности за децу и др.

Читаоница библиотеке била је пуна малишана који су уживали у дружењу са Бранком. Смех, добро расположење и позитивна атмосфера нису изостали.