Национални дан књиге обележава се у Србији од 2013. године, на иницијативу Народне библиотеке Србије, ради промовисања читања и подизања свести о књигама као о националном благу.

Овим поводом Народна библиотека ,,Ђура Јакшић“ организовала је књижевно вече нашег познатог књижевног ствараоца, новинара и публицисте, Владе Арсића.

Влада је дугогодишњи уредник и новинар у бројним часописима, аутор је и први уредник телевизијске серије ,,Од злата јабука“. Како он за себе каже ,,волим да копам по архивама“, теме и догађаји у његовим књигама су мало познате широј публици и самим тим врло занимљиве великом броју читалаца. Влада Арсић се сврстава у најчитаније писце у задњих пар година у Србији.

Вече је отворио Марко Миливојевић, библиотекар. Одломке из нове Владине књиге ,,Невиђена Србија“ читали су библиотекари Ксенија Илић и Филип Лукић. О свом целокупном стваралаштву, занимљивостима и невероватним догађајима који су се одигравали у Србији говорио је сам писац. Представљајући књиге: ,,Лопатање ђавола“, ,,Изгубљене у магли“, ,,Армагедон“, ,,Бродолом“, ,,Кад звона занеме“ и ,,Невиђена Србија“ за врло кратко време, Влада је многобројну публику успевао да доведе до ивице суза, до неверице и на крају – до смеха.