Јуче је у Петровцу на Млави обележен „4. Јун“ Дан општине Петровац на Млави. Прво је одржана  12. редовна седница Скупштине општине,а потом је програм обележавања Дана општине настављен у холу средње школе „Младост“. Испред општинског руководства бројне госте из земље и иностранства дочекали су председник општине Душко Нединић, заменик председника општине Горан Ристић као и председник Скупштине општине  Миланче Аћимовић.  На пријему  су имеђу осталих биле присутне делегације Електропривреде Србије, Телекома, општина Пожаревац, Жагубица, Мало Црниће, Свилајнац, Параћин, Неготин, Рековац, Велика Плана као и делегација из општине Пуцонци у Словенији. Након промотивног филма у коме су присутни могли да виде  најважније  активности и резултате  које је општина постигла у периоду од јуна 2016. године до данас,  присутнима се обратио председник општине Душко Нединић који је поздравио све госте а грађанима честитао Дан општине.

„Овај празнични дан служи да нас подсети колико наша општина има пријатеља, а самим тим и подршку у напретку, али и да нас подсети на све успешне људе који су својим залагањем у различитим областима, заслужили признања. Стога, желим посебно да поздравим и овогодишње добитнике награда, чији успеси, труд и рад доприносе развоју наше општине и подизању њеног угледа. Овај дан је и прилика да се подсетимо колико смо и ми, као руководство ове општине, урадили и допринели развоју и напретку. Можда ћу звучати нескромно, ако кажем да ове године Дан општине дочекујемо у нешто лепшем Петровцу него прошле године. Мислим да је мало оних који могу изразити незадовољство новим изгледом центра града. Уређење пешачке зоне, поред великог практичног значаја, има и симболички –  показује да наша обећања нису била кампања за скупљање гласова, већ озбиљна намера и тежња ка опоравку наше општине, почевши од самог језгра града.  Асфалтирано је и десет улица, санирано преко 40 километара категорисаних и некатегорисаних општинских путева и уложено око 140 милиона динара. Дакле,реконструкције путева, изградња мостова, улагање у безбедност грађана, здравство и школство, били су приоритети на којима смо радили и где се ефекти већ могу видети. Бринули смо и о најугроженијима, кроз једнократне помоћи, наставили са издвајањима за новорђенчад, стипендијама за најбоље студенте. Нисмо заборавили ни на села – 9,5 милиона динара издвојено је за субвенције за развој пољопривреде и рурални развој, рекао је Нединић и додао да овдашњи пољопривредници могу очекивати неколико конкурса за доделу средства.

Нединић се захвалио и потпредседнику Народне скупштине Верољубу Арсићу, Александру Јокићу и бројним фирмама и јавним предузећима,а посебне речи захвалности упутио је Дарку Глишићу, председнику Извршног одбора СНС, који је, како каже, својим залагањем допринео да општина за годину дана постигне јасне и видљиве резултате и допринео да Петровац на Млави има веру у будућност.

 

„Петровац на Млави више није заборављена варош, већ је стекао статус општине која свим снагама иде напред, која остварује резултате и постаје препознатљива на мапи Србије.  Поносан сам на повећану  транспарентност у раду и рекао бих, побољшану комуникацију, али и проток информација о потребама грађана, које су наша водиља. Ми овде не стајемо. Развој се не дешава преко ноћи, до њега се не долази након годину дана. Развој захтева константан рад, конкретна достигнућа, сваке године, сваког дана. Још је много путева које треба изградити, пројеката које треба реализовати… Много посла нас очекује да од Петровца на Млави направимо квалитетно место за живот, по мери свих грађана, казао је први човек ове општине изразивши наду да ће се наредне године овде обележити још веће победе.

На крају свечаности председник општине  уручио  је  повеље „ 4.јун“  Дарку Глишићу за допринос развоју општине Петровац на Млави, ОШ „Мирослав Букумировић Букум“, поводом 180 година постојања и Дејану Савићу,  за допринос у развоју енергетског снабдевања у Општини Петровац на Млави.

Признања је уручио Горан Ристић, заменик председника општине и то: МЗ Мало Лаоле за ангажовање и допринос у изградњи водовода у том насељу, Фудбалском клубу „Манастирица“ из Манастирице за трид