У петак 29. децембра у просторијама КПЦ-а “Петровац на Млави” председник општине Петровац на Млави Душко Нединић уприличио је традиционални новогодишњи пријем за директоре јавних установа и предузећа, сараднике и успешне приватне предузетнике који послују на територији општине. Окупљеном скупу први се обратио председник Скупштине општине Миланче Аћимовић који је присутне поздравио и пожелео им срећне новогодишње и божићне празнике. Након обраћања председника Скупштине, присутнима је презентован филм о активностима локалне самоуправе у 2017. години. На самом крају присутнима се обратио и председник општине Душко Нединић.

“То што и ове године заједно обележавамо одлазећу годину, показатељ је да имамо пријатеље са којима смо уједињени око идеје и визије за напредак и бољитак. Не сумњам да је свако од вас ове године радио најбоље што је могао за себе, своју децу и породицу, посао, а самим тим и целу нашу општину и њене грађане. Ми, из општинског руководства смо такође, уложили велики напор да радимо и изградимо општину, ништа мање него као да смо за своју породицу радили. Са сваким пројектом који смо радили, настојали смо да буде од широког значаја, са посебним акцентом на привреду и развој туризма. Зато смо реконструисали државни пут од Калишта ка Петровцу, зато ћемо следеће године радити пут Петровац – Крепољин, зато смо обнављали водовод, трафостанице, канализационе мреже и тако даље…Али смо мислили и на старе, подржавали успешне младе људе, младе са добрим идејама и спортисте. За посебну похвалу је буџетско стање наше општине. Годинама се није десило, да највећи део обавеза које смо преузели, буду измирене, скоро сва дуговања, било према школама, јавним предузећим али и установама су измирене. Мислим да, када се осврнемо на ову 2017.годину, немамо разлога за незадовољство.

Знак да смо на добром путу, огледа се у феноменалној сарадњи коју ми као општина имамо са државним врхом. Сарађивали смо са неколико министарстава, ту су и наши пријатељи из Канцеларије за јавна улагања и многи други. Највећа подршка свакако, дошла је од председника републике, Александра Вучића, који је сваки наш пројекат препознао као нешто добро и неопходно општини и који је највећим делом помогао да се обезбеде средства. Мислим и да се у историји наше општине није десило да се овом брзином решавају кључни проблеми, а да притом обавезе буду измирене.

Ипак, мени је драго, да у нову годнину улазимо окружени оваквим пријатељима и пословним партнерима. Желим да се ова подршка, поштовање и поверење наставе. Да наставимо да градимо и реконструишемо. Желим вам да имете вере у нас, да будете пуни оптимизма, јер је онда све лакше остварити. Имајмо увек на уму речи нашег књижевника ДушкаРадовића – Немојте радити оно чега би се ваши родитељи стидели, и чега ће се ваша деца сутра стидети, поштујте друге људе и немојте их проглашавати пријатељима само онда кад су вам потребни.”

На крају желим свима вама, као и свим грађанима општине Петровац на Млави оно што је најважније, а то су здравље, срећа, љубави и слога у породици – рекао је Нединић честитајући новогодишње и божићне празнике.