У понедељак 30. децембра у просторијама КПЦ-а председник општине Петровац на Млави Душко Нединић уприличио је традиционални новогодишњи пријем за одборнике, већнике, директоре јавних установа и предузећа, сараднике и успешне приватне предузетнике који послују на територији општине. Гостима први се обратио председник Скупштине општине Миланче Аћимовић који је присутне поздравио и пожелео им срећне новогодишње и божићне празнике. Након обраћања председника Скупштине, присутнима је презентован филм о активностима локалне самоуправе у 2019. години, која је окарактерисана као година највећих капиталних улагања на територији општине Петровац на Млави. На самом крају присутнима се обратио и председник општине Душко Нединић.

“Драге колеге, сарадници и пријатељи,

јако ми је драго што сам у прилици да још једну успешну годину прославим са вама. Захвалан сам на подршци коју сам и ове године од вас добијао. Захваљујући вашој подршци и вери у наш рад, можемо са поносом да испратимо 2019. годину која је била једна од најамбициознијих до сада.

Заиста се радило и градило више него икада,  нарочито путна инфраструктура. Највећи капитални пројекти у новијој историји општине били су у овој години, улагали смо у туризам и пољопривреду, развијали спорт и помагали најугроженијима.

Све оно што је годинама и деценијама уназад запостављано, постепено се обнавља, улаже се и ниједан део ове општине више није препуштен забораву. Трудили смо се да улажемо у свако село, јер је то једини начин да људи остану у својим домовима. Трудили смо се и да све што радимо, увек буде транспарентно, да увек будете у току, али и да учествујете у доношењу одлука кроз предлоге и сугестије.

Наша је намера да да створимо један поуздан амбијент за предузетнике, јер од вас ова општина живи и функционише. Трудимо се да не издамо поверење које ста нам дали. Сваки пут који градимо, градимо како би ви ваше послове лакше и брже обављали, зато смо обнављали водовод, трафо станице, канализационе мреже и тако даље… Развој наше општине се ту не зауставља, велике ствари нас тек очекују, од којих су неке сасвим извесене, као што је рекултивација и санација депоније и изградња трансфер станице , изградња моста код Кошуте, реконструкција водоводне мреже и канализационог система, реконструкција неколико објеката Опште болнице, изградња постројења за пречишћавање отпадних вода, изградња Центра за социјални рад, доградња вртића у Петровцу и још доста тога. План развоја општине који је рађен у сарадњи са привредним сектором и који је недавно усвојен, осигураће правац развоја наше општине.

Драги пријатељи, надам се да ће нам Нова година донети срећу и просперитет. Надам се и да ће атмосфера у нашем друштву бити много позитивнија и да ћемо се једни према другима односимо као што је то у духу наше вере. Даће Бог да у Нову годину уђемо бољи, сложнији и паметнији. Нека вам божићни празници донесу мир, благостање и срећу.

Срећна Нова година и божићни празници!”

Кратак филм – ретроспективу најбитнијих дешавања, инвестиција и пројеката у опшини Петровац на Млави можете погледати на следећем линку: Општина Петрован на Млави у 2019. години – ФИЛМ