Општа болница Петровац на Млави је добила два савремена санитетска возила, санитетско возило за ургентне екипе и комби возило за превоз пацијената на хемодијализу. Возила су добијена у оквиру пројекта „Хитан одговор Републике Србије на KОВИД-19“ Владе Републике Србије у сарадњи са Министарством здравља.
Према речима директора ОБ Петровац на Млави др Бранка Лукића данас се завршава такође важан пројекат који је реализован уз помоћ Владе Републике Србије, нова станица за кисеоник са две редукционе подстанице на грудном и интерном одељељу, тако да ће сада сваки кревет имати свој прикључак за кисеоник.
Такође, Општа болница Петровац на Млави ће ускоро добити и нови скенер, као и један фиксни и један мобилни рендген, чиме ће додатно бити унапређено пружање здравствене услуге.
Заменик председника општине Горан Ристић је уз захвалност Влади Републике Србије на донацији, рекао да верује да је ово само један корак ка даљој модернизацији петровачког Здравственог центра. Слике преузете од РТВ “Млава” Петровац на Млави.