Љубитељи театра уживали су претходних осам ноћи у позоришној магији на даскама сцене у Богатићу. Позоришни „Дани Милиивоје Мартиновић-Мартин“ завршени су синоћ представом „Искушење“ Сцене Маска и Шабачког позоришта, у режији Ивана Томашевића. Шабачки двојац извео је овај комад у част награђених на овогодишњој смотри. Публика у Богатићу од прошлог понедељка уживала је у седам представа аматерских позоришта из Беочина, Петровца на Млави, Лознице, Јагодине, Шапца, Батајнице, као и представи студената глуме Факултета драмских уметности у Београду.
Из вечери у вече трочлани жири у саставу Александар Волић, Ивана Терзић и Драган Јовичић-Јовић бирао је глумце вечери у гостујућим представама. Четврту годину за редом на смотри се на завршној вечери проглашавају најбоља главна и епизодна остварења у мушкој и женској конкуренцији. Од ове године установљене су и две нове награде, за најбољег младог глумца и награда „Зоран Ђонлић“, за афирмацију драмског аматеризма.
Глумцу представе „Ми чекамо бебу“, позоришта „Бата Булић“ из Петровца на Млави, Мирославу Живадиновићу, припала је награда за главну мушку улогу фестивала, док је у женској конкуренцији одабрана Мирјана Зељковић у улози Емилије, у представи „Прљав веш“ ПАБ „Склониште у театру“ Батајница. Једногласном одлуком жирија лауреат за мушку епизодну улогу фестивала понео је Драган Буњевац у улози Касања, у представи „Идем у лов“, Градског позоришта Јагодина, а у номинацији три глумице, женска епизодна улога додељена је Оливери Гуцонић, за улогу у представи „Хотел Сан“, Сцене Маска Шабац. У номинацији за најбољег младог глумца нашла су се три имена, а прво признање са фестивала Мартинови дани понео је Урош Стевић из Лознице.Ово је још један доказ да петровачко позориште “Бата Булић” спада у сам врх аматерских позоришта у Србије јер на готово сваком фестивалу награда за најбољ глумачка остварења иду у Петровац на Млави.
Ове године, једногласном одлуком жирија, први пут је додељена специјална награда за најбољи глумачки ансамбл позоришних дана, Градском позоришту Јагодина, у представи „Идем у лов“.
У част дугогодишњег редитеља и пријатеља аматера и позоришта, од ове године додељује се и награда „Зоран Ђонлић“, за афирмацију драмског аматеризма. Ивана Терзић чланица жирија је плакету “Зоран Ђонлић” уручила сјајним аматерима из Велике Плане, а у име Позоришта “Масука” дугогодишњим пријатељима у Богатићу, колегама и публици, захвалио се глумац Златко Илић Жваћко, који је истакао да им је изузетно драго и да су почаствовани што су је баш они први добили.
Сала Културно-образовног центра у Богатићу протеклих вечери била је испуњена до последњег места правом позоришном публиком, која је аплаузима изнова награђивала најбоља остварења позоришног аматеризма текуће године у нашој земљи.