У складу са свим дешавањима изазваним пандемијом COVID-19, желимо да вам понудимо нашу помоћ у обавештавању грађана о могућностима да послове са државом и локалном управом заврше електронски, путем еУправе.

Систем еУправе који смо заједно градили у претходном периоду подразумева да се низ радњи и послова може обавити online, што би грађани требало да имају у виду у периоду ванредног стања и апела на самоизолацију.

Све информације и релевантне информације о овој теми, можете наћи на страни Министарства државне управе и локалне самоуправе о реформи јавне управе хттп://мдулс.гов.рс/управа-по-мери-свих-нас/ , као и на сајту Канцеларије за ИТ и еУправу. Укључили смо и колеге са ЕУ пројекта „Видљивост и комуникације реформе јавне управе“ који су експерти за комуницирање.

Такође, с обзиром да локалне самоуправе одређене услуге из своје надлежности спроводе електронски, њима се можете обраћати и појединачно за подршку и проследити информације о услугама које ваша управа пружа на овај начин.

Подсећамо вас и да је Министарство државне управе и локалне самоуправе за интерну комуникацију и информисање запослених у управи покренуло апликацију Огласна табла (www.oglasnatabla.mduls.gov.rs). На Огласној табли тренутно можете пронаћи актуелне информације и прописе које су донети због тренутне ситуације у земљи. Такође, ту су и информације о одлагању полагања стручних испита, као и обука које организује Национална академија за јавну управу. Ту смо за вас свакодневно са новим информацијама, а и ви можете да предложите шта би још било корисно да се нађе на ОТ, а да може помоћи у раду запосленима у локалним самоуправама. Подсећамо Вас и да нашој апликацији Огласна табла може да се приступи и преко мобилног телефона преко линка www.oglasnatabla.mduls.gov.rs уз унос корисничког имена и шифре.