Предшколска установа „Галеб“ из Петровца на Млави обавештава родитеље да је од 01.04.2020. до 15.05.2020. године отворен конкурс за упис деце у вртић за радну 2020/2021. годину. У наведеном року ће се вршити упис деце за похађање обавезног припремног предшколског програма (деца рођена у периоду од 01.03.2014. до 28.02.2015. године), као и упис млађе деце (деца рођена у периоду од 01.03.2015. до 01.09.2019. године) на територији општине Петровац на Млави.

Због ванредног стања на територији Републике Србије, упис деце ће се обављати искључиво електронски на Порталу еУправа  – еВртиЋ

Електронско подношење пријаве се врши на следећи начин:

 1. Регистрација на порталу
 2. Услуге
 3. Деца
 4. еВртић
 5. Избор Предшколске установе „Галеб“ и попуњавање обрасца.

Прилагање извода из матичне књиге рођених и уверења о запослењу није потребно, јер се аутоматски прибављају.

Након попуњавања обрасца, уколико буде потребно да доставите неку додатну документацију, а у циљу утврђивања приоритета за упис (нпр. потврда од Центра за социјални рад, медицинска документација), бићете контактирани путем портала. Додатну документацију достављате на pugalebupis@gmail.com,  тако што ћете је фотографисати или скенирати.

Распоред примљене деце по групама биће истакнут на улазним вратима вртића након укидања ванредног стања, а по заседању комисије за пријем деце. Након тога биће заказани родитељски састанци на којима ће родитељи добити ближе информације.

ВАЖНЕ НАПОМЕНЕ:

 • За децу која већ похађају вртић се не подноси пријава за упис
 • За децу која буду примљена здравствена потврда достављаће се приликом поласка у вртић.

Контакт особе:

 • Ивана Милановић
 • Татјана Милосављевић
 • Мирјана Лазаревић
 • Телефон: 012 331-276
 • eMail: vrticgaleb@mts.rs