На конференцији за медије у великој сали Скупштине општине Петровац на Млави, председник општине је данас изјавио:

“Поштовани суграђани, драги пријатељи,

резултати избора који су одржани у недељу показују да је 67,2% односно 11.331 бирач подржао листу „Александар Вучић –за нашу децу“ чији сам носилац на локалном нивоу. Ово је резултатски најубедљивија победа откако постоји вишестраначки систем. Заиста је велика част добити оволико поверење мојих суграђана. Хвала свима који су ми и овога пута указали то поверење.

За мене лично, ово је јако важан тренутак. Ова победа и резултат показују, да су енергија, рад и посвећеност коју сам свакодневно улагао претходне четири године управо оно што је мојим суграђанима требало , да је то било исправно и да тако треба радити и даље. То заиста човеку даје  додатну дозу оптимизма, енергије и наде.

Ова победа такође доказује чињеницу да грађанима општине Петровац на Млави не треба онлајн политика на друштвеним мрежама, стварање тензије и лоше атмосфере у нашој заједници, нити да им у њиховој општини политику кроји неко са стране. Ми такву политику никада нисмо водили, нити планирамо. Победник има програм рада, а не изговоре, победник види решење у сваком проблему, а не проблем у сваком решењу. Наш циљ није лични интерес, нити је задирање у приватне животе појединаца средство којим смо покушавали да добијемо политичке поене. С тога ми је ова победа још дража, јер показује да највећи део људи у овој општини жели да живи у једној нормалној и здравој средини.

Политика коју смо мој тим и ја водили претходне четири године, на овим изборима је добила потврду. И од тога нема боље награде за уложени труд и рад. То значи, да су моји суграђани разумели и схватили у ком правцу желим да наша општина иде. То не би било могуће, да сав наш рад није био транспарентан у сваком тренутку, да није био јасан и евидентан. Тим путем планирамо и даље да идемо. Велику смо одговорност добили, а када је овако велики број гласова на вашој страни, то значи да су и очекивања много већа. Мислим да је вредно помена као још један од доказа да радимо праву ствар, чињеница да данас, Петровац на Млави није једна од поплављених општина, као што је то ситуација са неким суседним, а могла је и те како бити, обзиром на падавине. Наш систем одбране од поплава смо максимално унапредили. Преко 300 милиона динара уложено је у изградњу бране у Бусуру, бујичних преграда и чишћење водотокова. Минихидроелектрана неће бити. Очекује нас и решавање других еколошких проблема. Дакле наш једини и главни циљ је добробит и безбедност наших људи. На томе смо радили и на томе ћемо наставити да радимо. Али то неће бити довољно, ако се сви заједно не потрудимо да се према природи понашамо много одговорније, ако се не потрудимо да макар у нашем најближем окружењу одржавамо чисту средину.

Ми ћемо се свакако трудити да будемо још марљивији и одговорнији. Успех је збир малих напора, понављаних из дана у дан. То је мото којим ћемо се водити. Важно је да имамо визију Петровца на Млави у будућности, да се на њу концентришемо и да корак по корак ка њој идемо. Заједно ћемо изградити нашу општину по нашој мери. Хвала свима од срца на указаној подршци!

До нових победа, живели!