Данас, уторак 11. август 2020. године, са почетком у 12 часова председник општине Петровац на Млави Душко Нединић обратио се медијима:

“Поштовани суграђани,

као и иначе, желим да вас известим о здравственој ситуацији у нашој општини.  Тренутан број заражених вирусом КОВИД 19 према подацима Завода за јавно здравље Пожаревац је 170, укључујући у овај број и кориснике Дома у Поповцу.  Нажалост, нисмо прошли без жртава, и то је оно што у овој ситуацији најтеже пада и чега смо се највише бојали. Мислим да је још увек рано говорити о смиривању ситуације,поготово када имамо ситуацију са домом у Великом Поповцу, али се надам и верујем, да ако наставимо да се придржавамо мера, видећемо и резултате.  Разумем да смо се сви већ заситили вести о овом вирусу и целе ситуације и притиска  са којим се већ дуже време сви носимо, али јавно здравље је најважније, сваки живот је вредан, те стога не смемо сада да се опустимо. Морамо сви имати у виду, да и даље постоје осетљиве категорије, чији су животи посебно угрожени због вируса и да се због њих морамо и даље придржавати мера.  Због тога, молим све наше суграђане, нарочито оне осетљивог здравственог стања да избегавају окупљања и непотребне контакте још неко време. То је наша грађанска дужност, али и морална обавеза.

Када је реч о дому за смештај старих лица „Гвозден Јованчићевић“ у Великом Поповцу, мислим да је најгори удар прошао. Број заражених није даље растао, а оно што је позитивно  је да се запослени полако опорављају и враћају на посао. Такође, почиње се са ретестирањем заражених корисника и они се генерално добро осећају и опорављају. Нажалост, једна неговатељица и два корисника су преминули. Дакле, не можемо рећи да је ситуација добра, када имамо преминуле, али можемо рећи да се ситуација стабилизује, корисници и запослени се опорављају и није велики број оболелих са тешком клиничком сликом. Желим да изразим велику захвалност запосленима у овом дому, јер ти људи су заиста хероји и само они знају колико им је тешко било, и још увек је, с обзиром да се налазе у карантину у самом Дому. Искрено се надам, због свих нас, да ова ситуација неће још дуго потрајати. Због тога апелујем на све, да се придржавамо мера, како би што безболније прошли кроз све ово.

Још једно важно обавештење имам за наше суграђане. Претпостављам да су неки већ упознати, али за оне који нису чули – почела је гасификација града Петровца на Млави. Екипе које раде постављање гасоводне мреже су на терену, а тренутно су у току радови у улицама: Предрага Марковића Алимпија и Јагоша Симовића, затим, на Млавском кеју у улицама: Лазе Лазаревића, Стеве Миловановића и Александра Атанацковића, такође, Стамничка река, односно деоница до укрштања са државним путем Петровац-Жагубица.

Сви заинтересовани грађани могу се пријавити за увођење прикључка на гас, или на број телефона, који ће вам бити доступан на локалним медијима или на општинском сајту. Такође, можете се пријавити и самим екипама које се налазе на терену и добити детаљне информације. Врло је важно да се благоввремено пријавите, односно док су радови у вашим улицама, како не би касније враћали екипе и успоравали читав процес.

Екипе које раде на терену настојаће да што брже и ефикасније одраде све, али ја, овом приликом, молим све грађане за стрпљење и разумевање док траје извођење радова. Искрено се надам да ћемо у наредном периоду бити у прилици да више саопштавамо оваквих позитивних вести, а што мање о вирусу.

Останите здрави и безбедни!”