Народна библиотека ,,Ђура Јакшић“ Петровац на Млави у сарадњи са Музичком школом ,,Божидар Трудић“, одељење у Петровцу, организовала је 30. јануара 2017. године концерт класичне гитаре солиста Милоша Арсенијевића и Николе Јелачића. Ово је уједно и први у низу концерата који ће се током године одржати у библиотеци.

Вече је отворио професор Лука Божанић. У звуцима гитаре уживала је многобројна   петровачка публика и ученици музичке школе. Mилош Арсенијевић млади гитариста из Неготина, студент прве године на ФМУ у Београду на одсеку гитаре, у класи професорке Вере Огризовић. Рођен је 21. марта 1997. године у Неготину. У родном граду завршио је основну школу „Вук Караџић“, као и основну музичку школу „Стеван Мокрањац“. Средњу школу завршио је у Београду, на одсеку гитаре у Музичкој школи „Јосип Славенски”, у класи професора Огњена Грчка. Од самог почетка велики подстрек бављења гитаром, Милош дугује захвалност наставнику Димитрију Букатаревићу, који је у њему видео велики потенцијал и могућности. Неоспоран таленат, али и напоран рад и преданост музици, допринели су да Милош освоји бројне награде на интернационалним и домаћим такмичењима.

Никола Јелачић, рођен 02.03.1998 у Требињу, Република Српска – БиХ, где је завршио нижу музичку школу у класи професорке Данице Куртовић. Даље школовање је наставио у средњој музичкој школи Јосип Славенски у Београду, где је похађао прве две године у класи професора Далибора Наумовића а завршио школовање у класи професора Слободана Миливојевића. Сада је редовни студент прве године Факултета музичких уметности у Београду у класи професора Александра Хаџи-Ђорђевића.