У уторак, 13. новембра 2018. године у 19 часова, у Галерији „Круг“ у Петровцу на Млави свечано је отворена прва самостална изложба слика професора Данила Радојковића, дугогодишњег члана Удружења ликовних уметника Петровац.

Данило Радојковић је рођен 24. марта 1960. године у Везичеву – општина Петровац на Млави. Дипломирао је на групи за југословенску и светску књижевност Филолошког факултета у Београду. Приредио је за штампу књигу приповедака Србољуба Митића под називом “Јака крв”. Објавио је збирку песама “Човеково питање” и књигу књижевно-критичких текстова “Предели књижевности и уметности”. Излагао је своје радове на групним изложбама УЛУП-а. Ради као професор књижевности у Средњој школи “Младост” у Петровцу на Млави.

У препуној Галерији „Круг“ у Петровцу на Млави окупљене је, у својству домаћина, на самом почетку поздравио секретар УЛУП-а, дипломирани сликар Драган Милосављевић, који је и водио програм свечаног отварања изложбе. После њега „сцена“ је припала нашој признатој глумици, првакињи Народног позоришта из Новог Сада, госпођи Верици Милошевић, која је казивала песму „Сликар“, петровачког песника, Раше Перића, чија су дела објављивана у великом броју издања, а који је такође био у публици. После Верице Милошевић ученица СШ „Младост“ из Петровца, Анђела Николић, читала је одломак из рецензије књиге „Одлазак на острво Арт“, Зорана Богићевића, а коју је написао Данило Радојковић. Госпођа Верица Милошевић нам се поново вратила са две песме Данила Радојковића (једном, објављеном у његовој збирци песама „Човеково питање“, а другом још необјављеном). Публици се затим обратио и историчар уметности, Дарко Стокић, који је прочитао извод из рецензије коју је написао поводом ове изложбе. На крају, као круна вечери, присутнима се обратио Председник општине Петровац на Млави, господин Душко Нединић, који је ову изложбу и отворио. На самом крају, присутне је поздравио и захвалио им се на посети и сам аутор, Данило Радојковић. Музички акценат вечери дао је Саша Душановић, који је отпевао и одсвирао једну песму на гитари.

Међу многобројним посетиоцима су, поред представника локалне самоуправе, јавних предузећа и медија, могли да се виде и чланови Удружења ликовних уметника Петровац, као и многи други заинтересовани грађани.