Поштовани суграђани,

од 16-22. септембра обележава се Европска недеља мобилности, манифестација чији је оснивач и покровитељ Европска комисија. Ова манифестација има за циљ да фаворизује немоторизоване видове превоза у градовима и општинама у односу на аутомобилски саобраћај који користи фосилна горива, а све у циљу унапређења квалитета животне средине у градским срединама. Тема овогодишње капмпање је: „Мобилност без загађења за све“. Носиоци активности су Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Стална конференција градова и општина, у партнерству са градовима и општинама које обележавају Европску недељу мобилности.

Позивамо Вас да попуните анкету која је анонимна и налази се у прилогу испод текста а подаци прикупљени у њој служиће за поређење ставова грађана у градовима и општинама у нашој земљи, као и за иницирање нових пројеката и измену прописа који регулишу ову област.

Такође, позивамо Вас да у уторак, 22. септембра 2020. године, личним примером подржите акцију „Дан без аутомобила у градовима и општинама“ тако што ћете, на посао доћи без аутомобила, пешице, јавим превозом или бициклом.

Брошура -Eвропска недеља мобилности

Линк ка анкети: https://forms.gle/Jg5Uv7UWrHnMZJHa8