Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде покренуло је рад нове платформе за територију целе Републике Србије https://pijaca.minpolj.gov.rs (Електронска Пијаца Србије), а све у циљу да се омогући произвођачима квалитетне хране директан Контакт са потрошачима у градским срединама, широм Србије. Имајући у виду тренутну ситуацију и ограниченост кретања, платформа треба да донекле замени постојеће системе дистрибуције и омогући потенцијалним купцима лако повезивање са произвођачима.

За регистрацију произвођача:

Довољно је унети WEB адресу https://pijaca.minpolj.gov.rs, затим кликнути на квадратић у доњем десном углу “Регистрација домаћинстава”, а затим и кликнути на “Регистрација произвођача”. Потом треба унети елементарне податке: контакт, производни програм, web или FB презентација, системе квалитета (ако постоје) и локацију (унети на мапи).

Комплетна процедура око регистрације траје до 5 минута.

За потрошаче:

Унети WEB адресу https://pijaca.minpolj.gov.rs и кликом на “Претражи” отварате претрагу понуда где можете лаким одабиром региона, произвођача и типа производа прегледати где и шта у Вашој близини има од производа који бисте желели да купите, као и у самом контакту са произвођачима проверити све детаље око преузимања или доставе.