У петак 16. октобра 2020. године  у великој сали општине Петровац на Млави  додељени су уговори за субвенције за самозапошљавање 8 лица. Свечаној додели уговора присуствовали су  Душко Нединић председник општине Петровац на Млави и Соња Мирић – Младеновић директорка Националне службе за запошљавање – филијала Пожаревац. Тим поводом медијима се обратио   Душко Нединић председник општине Петровац на Млави.

У оквиру Локалног акционог плана за запошљавање за 2020. годину, наша општина је издвојила средства у износу од 2 милиона динара. На тај износ, Национална служба за запошљавање је определила још 1.920.000,00 динара својих средстава, што је укупно 3.920.000,00. динара за реализацију два програма у оквиру заједничког конкурса.

          За програм Јавних радова, укупно је потрошено 1.900.000,00 динара, а за Субвенције за самозапошљавање износ од 2.020.000,00 динара.

          Када су у питању јавни радови, кроз овај конкурс смо преко КЈП – Извор, запослили 12 радника на 4 месеца, док је субвенције за самозапошљавање и оснивање фирми, добило 8 лица.

Важно је напоменути то да је општина Петровац на Млави, у последње 4 године кроз финансирање Локалног акционог плана за запошљавање, определила преко 8 милиона динара за програме Јавних радова и самозапошљавања. За разлику од неких много богатијих општина у окружењу, али и у Србији, у односу на буџет којим располажемо и на основу тога да спадамо у групу сиромашнијих опшштина, тачније у 4, категорију, ово су заиста огромна средства за овај вид помоћи незпосленим грађанима наше општине, од којих су многи и из осетљивих група, старији од 50 година, млади, Роми, неквалификовани радници, а велики број њих је и из сеоских средина.

     На крају бих изразио захвалност директорки филијале  Националне службе за запошљавање Пожаревац, Соњи Мирић Младеновић за пружену подршку као и испостави Националне службе за запошљавање у Петровцу на Млави, а свим корисницима овог програма желим много среће у даљем пословању.”