У организацији Kултурно – просветног центра и позоришта „Бата Булић“ из Петровца, а под покровитељством општине, на овогодишњем фестивалу који се одржава од 25. до 31. марта, биће изведено седам представа.
Фестивал ће отворити домаћин, позориште „Бата Булић“, премијером представе „Сумњиво лице“, коју је по тексту Бранислава Нушића режирао Милош Јагодић. Након тога, публика ће моћи да погледа “Драфтеатра” из Тузле, Република Босна и Херцеговина, који ће извести представу “Европејци”, по тексту Мирољуба Недовића, а у режији Драгана Стајића.
Треће вечери на репертоару је представа позоришта “Јанко Веселиновић” из Богатића “Полицајци”, у режији Ивана Томашевића. Аматерско позориште Kовин наступа четвртог дана смотре са представом “Хамлет у селу Мрдуша Доња”, по тексту Иве Брешана, а у режији Јована Грујића.
Пете вечери смотре гостују глумци Градског позоришта из Јагодине који ће извести комад “Пиџама за шесторо”, по тексту Марка Kамолетија, а у режији Велимира Митровића. Претпоследњег дана фестивала публици ће се представити глумци Центра за културу Беране представом “Не могу да платим и нећу да платим”, по тексту Жоржа Фејдоа, а у режији Горана Бјелановића.
Последње вечери фестивала глумци Народног позоришта из Београда представиће се представом “Френки и Џони”, коју је режирала Теа Пукарић по текстуТеренса Мек Нелија.