У петак, 3.новембра 2017. у Завичајном музеју Петровац на Млави отворена је изложба слика Миладина Миће Адамовића из циклуса „Еротикорн“. Изложбу су отворили директорка Завичајног музеја Жаклина Перић, аутор изложбе Мића Адамовић и кустос и селектор изложбе Милица Илић.

Мића Адамовић је новинар и публициста из Београда, који је родом Петровчанин и који се цели свој живот бави сликарством, као једним од хобија којим је потпуно посвећен. До сада је излагао на хуманитарним аукцијама, а изложба у Завичајном музеју заправо је прво јавно представљање уметникових ликовних радова, после дугог низа година, ван простора Адамовићевог уметничког атељеа који се налази у породичној кући у Петровцу на Млави и у којем су изложене његове слике, али засада, само за приватне посете. Тиме је Завичајни музеј узео ексклузивитет у представљању Адамовићевих ликовних радова у родном Петровцу на Млави.

Изложбу чине 26 радова из циклуса „Еротикорн“, који је аутор спорадично радио паралелно са осталим циклусима и темама којима се бави више од 30 година. Радови из циклуса „Еротикорн“ баве се дијалогом подсвесног и свесног кроз игру два главна мотива – жене и клипа кукуруза. Жена као симбол лепоте и плодности и клип кукуруза као метафора живота, плода, мушкарца. Метафору свог сликарског опуса „Еротикорн“ – клип кукуруза, Адамовић трансформише у надреалне форме, те је клип кукуруза и летећи брод, позорница, кућа, мушкарац. Љубав човека и жене и све оно са чиме се та љубав током живота носи, на један маштовит начин, аутор је вешто приказао користећи реалне облике у нереалним односима. Са друге стране врло ангажовано користи исте мотиве како би пренео личну импресију многих друштвено-политички дешавања у земљи и свету.

Изложба је отворена до 15. децембра 2017. године, а Галерија Завичајног музеја је отворена сваког радног дана од 8 до 20 часова, радним данима и суботом од 10 до 14 часова.