На  39. Међународном сајму туризма у Београду који је одржан од 23. фебруара  до 26. фебруара    представљeно је  1.100 излагача  из 56 земаља, а своје потенцијале у области туризма, као и најпопуларније туристичке дестинације, промовисала је  и Туристичка организација општине Петровац на Млави.  Наступ је организован на   штанду Туристичке организације општине Петровац на Млави  у хали 4 Београдског сајма.  Циљ је био да се највећем тржишту туризма у земљи презентују  туристички потенцијали петровачке општине.

Штанд Туристичке организације обишли су и челни људи општине : председник општине Душко Нединић, председник Скупштине општине Миланче Аћимовић, заменик председника Скупштине општине  Дејан Живановић, помоћници председника општине Саша Живојиновић, Борис Гвоздић и Миодраг Радишић, начелник Општинске управе Горан Стефановић, заменик начелника Јелена Миливојевић, као и један број директора јавних предузећа и установа.

Бројни посетиоци који су обишли петровачки штанд  највише интресовања показали су за бању Ждрело. Ове године исказано је  и значајно интересовање за боравак у сеоском туризму, пре свега у Ждрелу и Бистрици. Такође у  туристичкој понуди  били су и  обиласци наших манастира  Витовнице и Горњака и програм планинарења Хомољским планинама.

Посебна пажња била је поклоњена бројним манифестацијама које се организују на територији општине и за ову прилику урађен је  пропагандни материјал који пружа потпуне информације о овим атрактивним догађајима.

На сајму је премијерно приказан и нови пропагандни филм о туристичким потенцијала петровачке општине.