Тринаеста по реду меморијална трка „Драгутин Томашевић“ одржаће се у Петак, 26. Маја 2017. године, под покровитељством Олимпијског комитета Србије, Спортског савеза Србије, Општине Петровац на Млави, Спортског савеза општине Петровац и Месне заједнице Бистрица. Ову атрактивну спортску манифестацију установљену у знак сећања на првог српског олимпијца Драгутина Томашевића родом из Бистрице и ове године пропратиће богат програм дешавања, а главна трка одвијаће се од центра Бистрице до центра Петровца у дужини од 10.078 метара. Као и претходних година учествоваће атлетичари из клубова широм Србије, а за победнике су обезбеђене награде у виду пехара, медаља, као и новчане награде.

Меморијал Драгутин Томашевић почеће у петак културно-уметничким програмом у 16:55 часова а свечано подизање олимпијске заставе је у 17 часова. Поздравни говор је најављен за 17 часова и пет минута а свечано отварање у 17:10 часова.Проглашење победника и додела признања заказано је за  18 : 55 часова, саопштено је од стране Организационог одбора трке.

Драгутин Томашевић био је десетоструки победник маратонске трке Обреновац – Београд и први учесник Краљевине Србије на Олимпијским играма 1912. године у Стокхолму, Шведска.

Позивамо све заинтересиване клубове  и атлетичаре да се пријаве и узму учешће у овој сада већ тринаестој меморијалној трци Драгутин Томашевић, учесници ће своје пријаве за такмичење моћи да пријаве на инфо пулту који је инсталиран у самом центру града на тргу Бате Булића у периоду од 14 до 16 часова, а пријаву за такмичење можете преузети у линку на сајту спортског савеза општине Петровац на Млави и исту послати електронском поштом на е-маил: sportskisavezpetrovacnamlavi@gmail.com

За све потребне информације јавити се на број телефона:

– 012/326-087 Спортки савез Петровац на Млави

– 063/7105225 Председник Спортског савеза Дејан Марковић

– 064/8679836  Г. Секретар Спортсог савеза Дејан Милошевић

 

Свим такмичарима који учествују у сениорској категорији  меморијалне трке, по завршетку исте организатор је обезбедио вечеру.